De Alkmaarder Jean Paul Montanus heeft zich gekwalificeerd voor de Paralympics 2020 in Tokyo.
De Alkmaarder Jean Paul Montanus heeft zich gekwalificeerd voor de Paralympics 2020 in Tokyo. ((Foto: aangeleverd))

Alkmaarder Paul Montanus gekwalificeerd voor Paralympics Tokyo

ALKMAAR - De Alkmaarder Jean Paul Montanus heeft zich gekwalificeerd voor de Paralympics 2020 in Tokyo. Woensdag 18 september pakte hij in Zweden, de Europese titel tafeltennis voor para spelers. Met die titel op zak heeft hij zich rechtstreeks gekwalificeerd voor Tokyo.

De vijf toernooien die hij dit jaar eerder heeft gespeeld leverde hem vier gouden en één zilveren medaille op. Op de wereldranglijst staat hij op dit moment nummer twee van de Wereld, dit alles leverde hem nog geen kwalificatie op. De Europese titel zorgt hier wel voor. Het toernooi van de Europese kampioenschappen verliep goed mede doordat de rivalen zich verslikten in de wat lager geplaatste spelers. In de kwartfinale won hij van de huidige wereldkampioen Morales. In de halve finale versloeg hij Jambor, een Poolse speler en in de finale won hij van de Croaat Jozic. De Paralympische Spelen zijn van 26 augustus 2020 tot 6 september 2020.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten