(Foto: )

Open dag in Hospice Alkmaar

ALKMAAR - Hospice Alkmaar houdt zaterdag 12 oktober, de nationale dag van de palliatieve zorg, van 11.00 tot 14.00 uur een open dag voor belangstellenden.

Iemand die ongeneeslijk ziek is wil meestal de laatste levensfase thuis samen met dierbaren doorbrengen. Helaas kan dat niet altijd. Als verzorging thuis niet (meer) mogelijk is dan biedt het hospice uitkomst. Hospice Alkmaar is een warm en gastvrij huis waar we professionele begeleiding bieden in een huiselijke omgeving. Palliatieve terminale zorg door een zeer gemotiveerd team van artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers. "Wie denkt wellicht dat het een sombere omgeving is waar alleen maar verdriet heerst, heeft het mis. Natuurlijk is er verdriet, maar ook zoveel meer", zegt Marjolein Verkoijen, vrijwilligerscoordinator Hospice Alkmaar. "Belangstellenden zijn van harte welkom om eens bij ons achter de voordeur te kijken. Alle bezoekers worden ontvangen met koffie/thee en zelfgemaakte lekkernijen. Vervolgens worden bezoekers in kleine groepjes rondgeleid."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten