Schilderslief van Simone van der Vlugt.
Schilderslief van Simone van der Vlugt. ((Foto: aangeleverd))

Simone van der Vlugt en Margriet Brandsma over Schilderslief

ALKMAAR - Margriet Brandsma (voormalig NOS-verslaggever) interviewt Simone van der Vlugt op woensdag 9 oktober in de bibliotheek in De Mare over haar nieuwe boek, Schilderslief. Een ode aan Geertje Dircx, de minnares van Rembrandt. Het boek ligt sinds eind augustus in de boekhandel en de bibliotheek. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn stierf. Simone van der Vlugt verbaast zich dat er geen aandacht wordt besteed aan zijn minnares. Ze vermoedt dat dit komt omdat haar verhaal een heel ander licht werpt op Rembrandt. Ze dook de archieven in en schreef een boek over zijn minnares. Ze vindt het vooral belangrijk vindt dat er eerherstel komt voor Geertje.

Sinds de ziekte van Rembrandts vrouw Saskia, zorgde Geertje Dircx liefdevol voor Rembrandt en zijn gezin. Na de dood van Saskia bestiert Geertje het hele huishouden en zorgt voor de eenzame Rembrandt en zijn zoon. Jarenlang leven ze als een getrouwd echtpaar. Maar op een gegeven moment blijkt de liefde van Rembrandt voor Geertje niets meer waard. Ze werd voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda, waar ze, in opdracht van Rembrandt, monddood wordt verklaard. Maar Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan.

Thrillers

Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut De reünie werd meteen genomineerd voor de NS Publieksprijs en is succesvol verfilmd met Thekla Reuten en Daan Schuurmans in de hoofdrollen. Bezoekers zijn woensdag 9 oktober welkom in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare, Laan van Straatsburg 2. Het interview begint om 20.00 uur. De toegang is € 7,50. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten