BB6 met v.l.n.r. Wil Vlaar, Rene Smit, Esther Hoek, Stephanie Kramer, Martin Rozema en Colet Nierop,
BB6 met v.l.n.r. Wil Vlaar, Rene Smit, Esther Hoek, Stephanie Kramer, Martin Rozema en Colet Nierop, ((Foto: www.bertilvanbeek.nl))

Ster van BB6 rijst snel

ALKMAAR - Ruim een jaar geleden traden ze voor het eerst op. Nu koesteren ze zich in de volle zon van de publieke waardering, weet saxofoniste Esther Hoek: "Kort geleden waren de kaartjes voor ons optreden in de grote zaal van De Vest in een tijd van ja en nee uitverkocht." De ster van BB6 rijst supersnel.

Men neme een vriendengroep met veel muzikaal talent, die een voorkeur voor de componist Burt Bacharach deelt, en je hebt BB6. Is het echt zo simpel? "Nee, het is toch wat anders", legt Esther Hoek uit. 'Wij hebben een bijzondere muzikale indeling. Met harp, sax, fluit, piano en drums. Dat betekent dat we voor elk nummer onze eigen arrangementen moeten maken. En dat is een hele klus, ook omdat we trouw willen blijven aan de componist."

Zee aan muziek

Wie is dan die componist, waar de geschoolde musici zo enthousiast over zijn? De Amerikaan, die in 1928 werd geboren, heeft een zee aan muziek gecreëerd, met niet minder dan 52 hits. Burt Bacharch, nog altijd actief, gaf de muzikale wereld in de vorige eeuw een andere kleur. Het zal niet verbazen dat Esther Hoek er wild enthousiast over is: "Het zit zo goed in elkaar. Het is zo mooi. Alles klopt. We zijn allemaal muzikaal geschoold, we genieten er volop van."

Humor

Wie zijn dan die musici die zo enthousiast zijn over BB6? Ze zijn ook in Alkmaar, met name in het muziekonderwijs, al lang bekend: Stephanie Kramer (zang), saxofonist Esther Hoek (ook dirigent van Schagens Harmonie), harpiste Colet Niedorp, René Smit (drums), Wim Vlaar (piano) en Martin Rozema (fluit). ,,Ja, het is zeker een voordeel dat we vrienden zijn. We hoeven elkaar vaak maar aan te kijken en we weten wat we bedoelen. Je kent ook elkaars humor, je kunt veel van elkaar hebben. Ideaal."

Beleving

De publieke waardering voor BB6 stijgt snel, zoals blijkt uit de voorverkoop voor het 8-oktober-concert in Alkmaar. Esther Hoek: "Het is fantastisch om te zien dat we met onze muziek de mensen raken. Je ziet in de zaal de beleving, ieder op zijn of haar manier. Heerlijk."

BB6 treedt 8 oktober op in TAQA theater de Vest. Kijk voor meer informatie op www.theaterdevest.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten