Groot paddenstoelenfestijn in Schaapskooi Bergen
Groot paddenstoelenfestijn in Schaapskooi Bergen ((Foto: aangeleverd))

Paddenstoelenfestijn in Schaapskooi Bergen

BERGEN - Het IVN en PWN organiseren ook dit jaar weer een groots opgezette paddenstoelendag om het publiek kennis te laten maken met alle aspecten van paddenstoelen.

Er is zondag 13 oktober van 10.00 tot 16.00 uur van alles te beleven in en rondom de Schaapskooi in Bergen. Op grote tafels is te zien welke paddenstoelen er zoal in het bos en de duinen aangetroffen kunnen worden. In het bezoekerscentrum hangen paddenstoelenfoto's, is een expert aanwezig met microscopen om details te kunnen bekijken. De kinderen hoeven zich niet te vervelen: knutselen, schminken en figuurzagen van paddenstoelen. Er worden verhalen voorgelezen en een heks maakt heerlijke heksensoep boven een houtvuur. Het kabouterpad kan met gids door de kleintjes worden gelopen. Daarnaast zijn er op die zondag informatiestands van verschillende natuurverenigingen. Er zijn excursies door het duinterrein onder leiding van deskundige gidsen.

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten met onder meer paddenstoelenproducten. Kortom, een gezellige en informatieve dag voor jong en oud. Er zijn geen entreekosten aan verbonden. De Schaapskooi ligt vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren: circa 200 meter richting Bergen aan Zee: parkeerplaats Uilenvangerweg. Er is echter maar beperkte parkeergelegenheid, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten