(Foto: )

Centrum Alkmaar één groot podium

ALKMAAR - Zomaar een theatervoorstelling meemaken, terwijl je een spijkerbroek aan het passen bent. Het kan je zondag 3 november overkomen, want theatermakers verzorgen ruim 100 optredens in winkels en op straat. 'Vest in de Stad' verandert centrum Alkmaar in één groot podium.

Vest in de Stad': zondag 3 november

De optredens zijn gratis toegankelijk en worden gespeeld door talloze professionals, maar ook door de top van de amateursector. De vaste Vest-bespelers Het Nationale Theater, Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst en Het Nederlands Philharmonisch Orkest studeren een performance, muziekstuk of choreografie in met leerlingen van respectievelijk Artiance, Dansstudio's Flex en Dentro en muzikanten van Emergo. Een samenwerking die leerzaam is voor de leerlingen en inspirerend voor de makers.

Talentontwikkeling

In de kleine zaal van De Vest vindt zaterdag 26 oktober een 'previewavond' van dit talentontwikkelingstraject plaats. Dansstudio's Dentro en Flex dansen eigen choreografieën én de dansen die ze speciaal voor 'Vest in de Stad' hebben ingestudeerd. Leerlingen van Artiance spelen de mini-voorstelling 'Ik geloof in mij', ingestudeerd in samenwerking met Het Nationale Theater. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.taqatheaterdevest.nl.

De formule

'Vest in de Stad' is een vernieuwde versie van 'Kijken, kijken, kopen', dat voorheen plaatsvond in het voorjaar. Karavaan presenteert twee acts en de deelnemende winkels zijn te herkennen aan de rode lopers en makelaarsborden. Het programma is sinds 3 oktober te zien op www.taqatheaterdevest.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten