Poezenkalender bij Stichting Zwerfdier in Alkmaar

Algemeen
De poezenkalender bevat prachtige foto's.
De poezenkalender bevat prachtige foto's. (Foto: Pexels.com)

ALKMAAR - De Poezenverjaardagskalender verschijnt deze week. De kalender is een must voor elke kattenliefhebber met veel prachtige kattenfoto's.

Het is een initiatief van Michèl Admiraal van uitgeverij De Koningsboekerij en Stichting Zwerfdier in Alkmaar. De opbrengst komt ten goede aan de katten in het Adoptieverblijf van Stichting Zwerfdier. De kalender is onder andere te verkrijgen op de open dag van Stichting Zwerfdier op zondag 27 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Stichting Zwerfdier is te vinden aan de Klompenmakerstraat 38 in Alkmaar.

Prachtige foto's

Op de kalender staan in totaal twaalf poezen en katers. Zes verblijven in het adoptieverblijf van Zwerfdier en zes hebben een eigen huis na een moeilijke voorgeschiedenis. Een aantal katten woont inmiddels in de kattenhemel. Elke maand heeft een eigen kat, met een leuk verhaaltje erbij en een collage van prachtige foto's. Uiteraard ontbreken poes Tara en adoptiekater Kieko van Michèl Admiraal zelf niet! De kalender kost slechts €13,50 en kan op twee manieren besteld worden: in de winkel van Stichting Zwerfdier: Klompenmakerstraat 38, 1825 AG Alkmaar of via de website van De Koningsboekerij: www.dekoningsboekerij.nl/kalenders. Bestellen in een (online) boekwinkel kan ook, maar dan blijft er minder over voor de adoptiekatten.

Open dag

De open dag van Stichting Zwerfdier op zondag 27 oktober van 13.00 tot 16.00 uur is een uitstekende gelegenheid om de kalender in te zien. Er valt van alles te beleven: de Dierenpolitie Noord-Holland Noord is aanwezig en belangstellenden kunnen terecht bij kattengedragstherapeute Sabine de Breij van Troublecat, dierenarts Iris de Jong van Dierenartsenpraktijk Alkmaar Noord en Susanne Waterkott van kattentrimsalon Felis.

Kattenpension

Michèl Admiraal is al jarenlang donateur van Stichting Zwerfdier en adoptant van kater Kieko in het Adoptieverblijf. Zwerfdier vangt zwerf- en afstandskatten in de regio Alkmaar op en probeert voor hen een nieuw onderdak te vinden. Speciaal voor katten die niet plaatsbaar zijn (bijvoorbeeld door onzindelijk gedrag) is een prachtig verblijf ingericht. De bewoners kunnen voor een maandelijks bedrag geadopteerd worden. Ook heeft Zwerfdier een apart kattenpension, waar katten kunnen logeren. Katten die medicatie nodig hebben zijn hier ook welkom. Het leek Michèl een leuk idee om samen met Zwerfdier een actie voor het Adoptieverblijf te organiseren. Wat is er mooier dan een verjaardagskalender met op elke pagina een adoptiekat? Samen met zijn redactiepoes Tara (die ook een zwervertje is geweest) en zijn vaste ontwerpster Petra van Bloemendaal is hij aan de slag gegaan. Het resultaat mag er zijn!