Proosten op de naam van het duurzame kantoorpand ‘DePlataan’ vlnr: Marjan Minnesma (Urgenda), Rob Opdam (Gemeente Heiloo),Ernest Briët (Landschap Noord-Holland), Dick Tromp (Kennemer Wonen)
Proosten op de naam van het duurzame kantoorpand ‘DePlataan’ vlnr: Marjan Minnesma (Urgenda), Rob Opdam (Gemeente Heiloo),Ernest Briët (Landschap Noord-Holland), Dick Tromp (Kennemer Wonen) ((Foto: aangeleverd) ))
Bedrijf in Beeld

Duurzaam kantoorpand Plataan onthuld

  Bedrijf in Beeld

HEILOO - Het duurzame kantoorpand van Kennemer Wonen en Landschap Noord-Hollands is vrijdag 14 juni officieel geopend. Inspirator en directeur van Urgenda, Marjan Minnesma en wethouder Rob Opdam onthulden de naam van het gebouw: De Plataan.

"De Plataan is een boom die staat voor zorgzaamheid, rechtvaardigheid, wijsheid en bescherming. Eigenschappen die dicht bij ons staan, zowel voor Kennemer Wonen als voor het Landschap Noord-Holland." aldus Dick Tromp van Kennemer Wonen en Ernest Briët van Landschap Noord-Holland.

Thuisvoelen in Noord-Holland In één jaar werd het oude kantoorpand van Landschap Noord-Holland, voormalig schoolgebouw, volledig gerenoveerd tot een energieneutraal kantoorpand, waar beide maatschappelijke organisaties zich sinds afgelopen maart thuisvoelen. Trots en tevreden werd er afgelopen vrijdag teruggeblikt maar ook vooruit gekeken. "Welke uitdagingen komen op ons af als organisaties, gemeente en mensen op het gebied van duurzaamheid."

Urgenda - Urgentie voor verduurzaming

Over de urgentie om sneller te verduurzamen gaf Marjan Minnesma - directeur van stichting Urgenda - een krachtig pleidooi over de stappen naar een energieneutrale samenleving. Minnesma sloot haar betoog af met de woorden: "Alle woningen, kantoren, winkels et cetera moeten energieneutraal worden tussen nu en 2030, dat is een enorme opgave. Daarom vind ik dit een geweldig mooi project en ik wil jullie feliciteren met dit nieuwe samenwonen en het prachtige pand, en ik zou zeggen laat alle corporaties in Nederland jullie voorbeeld volgen."

Kennemer Wonen en Landschap Noord-Holland werken inmiddels prettig samen vanuit dit duurzame pand in Heiloo. Samen met oog voor de natuur en wonen in Noord-Holland. De Plataan biedt een mooie basis om verdere samenwerkingsvormen met elkaar te ontdekken. "Samen maken we Noord-Holland mooier."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten