Maria Rood voor haar Kapperszaak Alkmaar.
Maria Rood voor haar Kapperszaak Alkmaar. ((Foto: Vincent de Vries/RM))

'Ik ga voor de ware haarbeleving'

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - "Het is zó'n leuke buurt, het voelde meteen als een warm bad", lacht kapster Maria Rood terwijl ze een heerlijke kop koffie bereidt in haar net geopende 'Kapperszaak Alkmaar'.

Na een verhuizing van Obdam - waar ze 24 jaar een eigen zaak runde - naar Alkmaar, stuitte Maria per toeval op het prachtige monumentale pand aan het Luttik Oudorp 108. "Ik kon deze uitdaging niet laten liggen. Op dit adres was al een kapperzaak gevestigd, dus nadat ik m'n eigen touch eraan heb gegeven kon ik er zó in. Ik heb dan ook het gevoel dat het pand naar mij heeft gezocht."

Maria Rood is niet alleen een doorgewinterde kapster, maar bovenal een leuk mensenmens dat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel heeft staan. "Ik mag dan wel in een prachtig pand huizen, maar wil het vooral laagdrempelig houden. Het gaat bij mij niet alleen om het knippen, maar ook om het het gezellige praatje. Ik sta alleen in mijn kapperszaak, dus er ontstaan soms de mooiste gesprekken."

Krullenknippen

Neemt niet weg dat Maria bekend staat als een haarstylist die heel goed met de schaar overweg kan en alle disciplines van het mooie kappersvak tot in haar vingertoppen beheerst. "Toch wil ik me blijven specialiseren. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met een opleiding krullenknippen. Door middel van een bepaalde techniek kun je zorgen dat er meer krul in het kapsel ontstaat en dus ook meer volume. Het is zó leuk, het is bijna toveren!"

Ook op het gebied van haarkleuren hoef je Maria niets te vertellen, want zelf zegt ze daarover: "Natuurlijke kleuren maken je kapsel compleet." Nieuwsgierig naar de skills van Maria? Loop gerust eens binnen of volg Kapperszaak Alkmaar op Facebook of Instagram. Kijk voor meer informatie over openingstijden et cetera op www.kapperszaakalkmaar.nl. Telefoon: 072-7600800. Tot ziens op het Luttik Oudorp 108; de koffie wordt vers gezet.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten