De openingsfilm, Hors Normes is dé feelgood-film van dit jaar, van de makers van ‘Intouchables’
De openingsfilm, Hors Normes is dé feelgood-film van dit jaar, van de makers van ‘Intouchables’ (Foto: aangeleverd)
Bedrijf in Beeld

Filmfestival in Filmhuis Alkmaar

  Bedrijf in Beeld

ALKMAAR - Om te vieren dat het Filmhuis dit jaar 100.000 bezoekers mag ontvangen wordt een bijzonder filmfestival georganiseerd van 7 tot en met 10 november. Gedurende vier dagen worden de parels van de Europese cinema vertoond. De Europese film heeft een lange geschiedenis met diverse stromingen en invloeden. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige art-house producties, van bekende én onbekende Europese filmmakers.

Filmhuis Alkmaar biedt unieke voorpremières en zet zo potentiële prijswinnaars in de etalage. Deze vooruitblik bestaat uit de crème de la crème van de Europese Cinema, veelal van gerenommeerde en gelauwerde filmmakers.

30 films

30 films in 4 dagen. Het programma bevat boeiende 'Q&A's' en lezingen waarbij het leuk is om na een intrigerende film in gesprek te gaan met de maker. Er is zelfs een filmfestival-menukaart met lekkere broodjes en soep voor tussen de films door. In deze vier dagen zijn onder andere filmkrantjournaliste Gerlinda van Heywegen, econoom Roos Wouters en filosoof Ad Verbrugge aanwezig en gaan met elkaar in gesprek. Filmkenner en journalist Rudi de Boer legt het onderscheidt uit tussen de Amerikaanse en Europese cinema.

Pas

Een All-you-can-see-pas voor alle vier dagen is slechts € 49,50. Losse kaarten en dagkaarten zijn ook mogelijk. Meer info over het programma via filmhuisalkmaar.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten