Adrian Strooper, een Australiër met Waardse roots, is één van de solisten.
Adrian Strooper, een Australiër met Waardse roots, is één van de solisten. ((Foto: Aangeleverd))

Jacques Does haalt Napels naar Cool

  Cultuur

HEERHUGOWAARD – 'Wien Nur Du Allein', de jubileumopera waarmee de 'Belgische Heerhugowaarder' Jacques Does vorig jaar in Cool kunst en cultuur een bruisende ode bracht aan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, was een daverend succes. Geen wonder dat Does in het komende theaterseizoen met een nieuwe voorstelling komt. "O Sole Mio, Funiculi Funicola, Mamma, Catari Catari; met al die prachtige, herkenbare Napolitaanse liederen lag Italië als thema natuurlijk voor de hand", aldus Does. 'O Sole Mio' is zondagmiddag 15 september te zien bij Cool kunst en cultuur. "Heel Cool ademt die dag Italië!"

Voor 'O Sole Mio' heeft Does zes solisten weten te strikken, onder wie Adrian Strooper. Deze Australische tenor is de zoon van Gert Strooper uit 't Kruis die jaren geleden emigreerde naar het land 'Down Under'. Hij trad eerder al eens op in de Familiekerk, waar hij met Does 'De parelvissers' van Bizet ten gehore bracht. Ook de Italiaanse tenor Sebastien Ercolini doet mee. Does neemt zelf de baspartij voor zijn rekening en drie andere zangers ondersteunen de solisten. Veel wordt ook verwacht van de muzikanten die naar Cool komen, zoals de Griekse zusjes Markatatou, die als geen ander kunnen improviseren op de mandoline. De muzikale leiding is in handen van de Italiaanse pianist Sabrina Avantario. Jonas van Es bespeelt het accordeon en zorgt al in de entreehal voor een authentieke Italiaanse sfeer. De bloemen en prachtige achtergrondprojecties van Hugo Segers ontbreken ook dit jaar niet.

Amaretti en antipasti

Vorig jaar kreeg Does overweldigende reacties op 'Wien Nur Du Allein'. "Mensen vertelden me dat ze de middag van hun leven hadden gehad. Dat is toch prachtig!" Om er een echt Italiaans feestje van te maken, worden bezoekers voor aanvang getrakteerd op koffie met amaretti (Italiaanse bitterkoekjes) en in de pauze krijgen ze een glas rode of witte Italiaanse wijn en smaakvolle Italiaanse 'antipasti'. Na afloop kan men, tegen betaling en op reservering, een heerlijke Italiaanse maaltijd bestellen. "We zetten alles in het werk om de mensen net zo'n onvergetelijk feest te geven als vorig jaar!"

Doe mee en win!

Deze krant mag vijf keer twee kaarten weggeven voor 'O Sole Mio'. Winnen? Beantwoord dan de volgende vraag: welke bekende tenor werd geboren in Napels? Stuur en mailtje met daarin het antwoord en je contactgegevens naar HNB@Rodi.nl en wie weet mag je in september gratis naar dit unieke Italiaanse feestje in Cool!

'O Sole Mio' is zondagmiddag 15 september vanaf 14.30 uur in Cool kunst en cultuur. Kaarten zijn te reserveren op www.coolkunstencultuur.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten