De bitcoin koers steeg deze maand naar het hoogste punt van dit jaar.
De bitcoin koers steeg deze maand naar het hoogste punt van dit jaar. ((Foto: Aangeleverd))

Noord-Holland heeft minder vertrouwen in cryptocurrency dan de rest van Nederland

  Nieuws

REGIO - De bitcoin koers steeg deze maand naar zo'n 12000 euro, het hoogste punt van dit jaar. Inmiddels is de koers weer teruggezakt naar een kleine 8000 euro. Wat doet dit met het vertrouwen van Nederlandse vrouwen in bitcoin en andere cryptocurrency? Uit een onderzoek van BTC Direct onder 1.370 respondenten blijkt dat het vertrouwen is gestegen.

Het vertrouwen van Noord-Holland in cryptocurrency's is gedaald. 31% zegt minder of veel minder vertrouwen te hebben dan in eind 2017. Maar 28% zegt meer of veel meer vertrouwen te hebben gekregen in cryptocurrency. Dat is opmerkelijk want in de rest van Nederland is het vertrouwen gelijk gebleven.

Bitcoin blijft het populairst

Op de vraag in welke cryptomunt het meeste vertrouwen is, wordt bitcoin het vaakst genoemd. 69% van de ondervraagden uit Noord-Holland noemt bitcoin als cryptocoin waar ze het meest vertrouwen in hebben. Dit blijkt ook uit verkoopcijfers van BTC Direct. De top drie wordt aangevuld door Ethereum (43%) en XRP (42%).
Vrouwen hebben meest vertrouwen in bitcoin

Op de vraag in welke cryptomunt Nederlanders het meeste vertrouwen hebben, wordt bitcoin het vaakst genoemd. 78% van de vrouwen koos voor Bitcoin. Ethereum (35%) en Litecoin (21%) doen het ook goed. Verder valt op dat mannen hun risico meer spreiden dan vrouwen; mannen kiezen vaker voor verschillende munten dan vrouwen. Ongeveer de helft van alle vrouwen die bitcoin bezitten is tussen 46 - 65 jaar oud. En dat is aanzienlijk ouder dan mannelijke investeerders. Mannen zijn veelal tussen 18 - 45 jaar oud.

Noord-Hollanders zien crypto als kortetermijninvestering

90% van investeerders in Noord-Holland is man. Zij zien een investering in crypto vooral als een langetermijninvestering. Bij de vrouwen is dat anders, ruim 43% van de vrouwen uit Noord-Holland ziet cryptocurrency juist als een kortetermijnsinvestering. En dat ligt veel hoger dan in de rest van het land.

Landelijk investeren mannen en vrouwen om dezelfde redenen in bitcoin en andere munten. Veruit het grootste gedeelte (63%) verwacht op de lange termijn (3+ jaar) winst te maken. Een kleiner deel (27%) wil binnen drie jaar winst uit hun investering halen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten