AZ Onder 12 wint Izmir Cup

  Nieuws
AZ Onder 12 wint de Izmir Cup. (Foto: aangeleverd)
AZ Onder 12 wint de Izmir Cup. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

SELÇUK- AZ Onder 12 heeft zondag de Izmir Cup gewonnen. Op het driedaagse toernooi aan de Turkse westkust trof de ploeg onder meer Manchester City, Athletic Bilbao, FC Porto en Anderlecht en werd in een zinderende finale FC Twente na strafschoppen verslagen.Melle Roede, Enoch Mastoras, Jesper Zwart uit Langedijk en Freek Entius uit Warmenhuizen mochten deel uitmaken van dit fantastische team. De ploeg zette donderdag voet op Turkse bodem, waar een dag later de volledige eerste poulefase werd afgewerkt. De start was met drie ruime zeges uitstekend, waarna nipte nederlagen tegen Manchester City en Galatasaray volgden. Tegen Qäbälä uit Azerbeidzjan werd echter toch beslag gelegd op de tweede plaats in de groep en was plaatsing voor de volgende ronde een feit.

Laatste zestien


Zaterdag werd de Izmir Cup vervolgd met een eerste winnaarspoule. Hierin werd geopend met een zege op het Zweedse Brommapojkarna, waarna vier punten werden gepakt tegen Portugese clubs. Zo bereikte AZ de laatste zestien op een toernooi met 54 deelnemers. In de derde poule nam AZ het op tegen Beroe, Standard Luik en Athletic Bilbao. Het duel met de Bulgaren eindigde in 0-0, waarna de Alkmaarders zichzelf een goede uitgangspositie verschaften door de zuiderburen te kloppen. Van de Basken werd vervolgens echter nipt verloren. AZ won van FC Porto en plaatste zich uiteindelijk bij de laatste acht.

Ontknoping


Op zondag was het tijd voor de ontknoping en versloeg AZ Anderlecht in de halve finales. De finale werd een Nederlands onderonsje, AZ- FC Twente. Na een eindstand van 1-1 trok AZ aan het langste end aan bij het nemen van de penalty’s, hierna volgde een enorme ontlading bij de spelers én de mee afgereisde ouders/ supporters.

Meer berichten