Skills Heroes op bezoek bij burgemeester

  Nieuws
Skills Heroes op bezoek bij burgemeester. (Foto: Jan Jong)
Skills Heroes op bezoek bij burgemeester. (Foto: Jan Jong) (rodi.nl)

ALKMAAR - Burgemeester Piet Bruinooge ontving dinsdag 10 april de Nederlandse kampioenen Skills Heroes Fabienne Bakker en Guus van Velthuijsen in het stadhuis van Alkmaar.


Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het MBO in Nederland. Uit de winnaars worden deelnemers geselecteerd voor de EuroSkills 2018 in Budapest. Deze Europese kampioenschappen vinden in september 2018 plaats en ook daar is Alkmaar vertegenwoordigd. Nationaal kampioen Gastvrouw Fabienne Bakker uit Alkmaar is eindejaarsstudent op het Nova College in Haarlem. Tijdens de finale heeft Fabienne zich onder meer gericht op tafelbereidingen en drankenkennis. Om alvast internationale ervaring op te doen is de Alkmaarse, na het kampioenschap, direct naar België afgereisd voor een training.

Kampioen meubelmaken


Guus van Velthuijsen uit Graft is tot Nationaal kampioen Meubelmaken uitgeroepen. Guus is derdejaars student aan het HMC in Amsterdam. Houtbewerking is zijn grote hobby en na zijn opleiding bij PCC Oosterlhout lag de keuze voor de vervolgopleiding voor de hand. Guus is met zijn vriendin Laura Bosman het bedrijf Velthout gestart.

Meer berichten