Klim naar de Hemel en Bibliotheek slaan handen ineen

  Nieuws
(foto Marfred Reerds)
(foto Marfred Reerds) (rodi.nl)

ALKMAAR - De jarige Grote Kerk in Alkmaar viert feest! In 2018 bestaat dit markante bouwwerk maar liefst 500 jaar. Een letterlijk hoogtepunt in de reeks festiviteiten is het evenement Klim naar de Hemel: klim naar een balkon op twintig meter hoogte, dan dóór een raam in de kerk en aanschouw Het Laatste Oordeel, een indrukwekkende gewelfschildering over hemel en aarde. Klim vervolgens naar de klokkentoren op veertig meter hoogte en geniet van het uitzicht over stad en land. In de stellage is maar liefst 70.000 kilo aan steigermateriaal verwerkt. En wat een kabaal maken die klokken van dichtbij!

Om dit evenement ook voor complete schoolklassen toegankelijk te maken, hebben Bibliotheek Kennemerwaard en de Klim naar de Hemel de handen ineengeslagen. Scholen en instellingen voor het primair onderwijs krijgen op twaalf geselecteerde ochtenden in juni en juli een speciaal educatieprogramma voorgeschoteld, mét korting op de reguliere toegangsprijs. Het speciale educatietarief bedraagt € 5,- per ticket, in plaats van de standaard € 8,50 voor alle overige bezoekers. Per ochtend is plaats voor circa drie schoolklassen plus begeleiding. Per vijf kinderen is één betalende begeleider verplicht; hiervoor dient de school zelf zorg te dragen. Ook vanuit Bibliotheek Kennemerwaard en de Klim naar de Hemel is gecertificeerd personeel aanwezig voor de coördinatie van het bezoek. Vanuit veiligheidsoogpunt is het bezoek voornamelijk gericht op leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8; uiteraard is in overleg maatwerk mogelijk.

Meer weten? Kijk op www.klimnaardehemel.nl. Direct opgeven voor het programma? Neem dan contact op via klimnaardehemel@bknw.nl voor reserveringen en verdere afstemming. Mis het niet!

Meer berichten