'Hoop dat jullie met medailles thuiskomen' - Judoka's, voetbalsters en schermers naar International Children&rsquo

  Nieuws
Een Alkmaarse delegatie van zeven judoka’s, acht voetbalsters en drie schermers reist op 27 juli af naar Israël voor de International Children’s Games (ICG) (Foto: aangeleverd)
Een Alkmaarse delegatie van zeven judoka’s, acht voetbalsters en drie schermers reist op 27 juli af naar Israël voor de International Children’s Games (ICG) (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Een sterke Alkmaarse delegatie van zeven judoka’s, acht voetbalsters en drie schermers reist 27 juli af naar Israël, om daar deel te nemen aan de International Children’s Games (ICG). Deze jeugd Olympische Spelen voor kinderen van twaalf tot zestien jaar vindt dit jaar plaats van 31 juli tot en met 2 augustus in Jeruzalem.

De drie disciplines volgen ieder hun eigen voorbereiding, maar omdat teamspirit tijdens het evenement hoog in het vaandel staat leerden de sporters elkaar tijdens diverse sportclinics in de voorbereidingsfase al goed kennen. De laatste bijeenkomst met sporters en coaches vond plaats bij vv Kolping Boys. De sporters werden vereerd met een bezoek van Pieter Dijkman, wethouder sport (VVD) gemeente Alkmaar.

Clinics

Familie en vrienden waren uitgenodigd om de deelnemers nog even persoonlijk te spreken en succes te wensen. Ook maakten de teams nader kennis met elkaar en de voetbalsport. Eerder al hadden alle sporters clinics gevolgd in de sporten schermen en judo, deze avond stond het voetbal op het programma. De Alkmaarse wethouder Sport Pieter Dijkman (VVD) verraste de sporters met zijn aanwezigheid, waarbij hij even het woord nam en de deelnemers een hart onder de riem stak. “Ik wens iedereen veel plezier en succes in Jeruzalem en hoop dat jullie met een aantal medailles thuiskomen,” aldus Dijkman. Wordt er eremetaal behaald, dan worden de winnaars gehuldigd op het stadhuis. Na alle inspanningen werd er onder het genot van een hapje en drankje nog even nagepraat en vooruitgeblikt op de mooie prestaties die zij in Israël willen neerzetten.
Op de International Children’s Games in Jeruzalem staan de sporten voetbal, basketbal, zwemmen, volleybal, schermen, judo, tennis, atletiek en ‘streetbal’ op het programma. De Alkmaarse delegatie bestaat uit Annick Baas, Esmee Kroon, Linda Agterberg, Friso Schotanus, Rik Peters, Rick Janssen en Brian Clara (Judo), Fenne Blanksma, Julia Oud, Isa Bril, Pascale Polonio Garcia, Isa Venneker, Sammy Heidsma, Sandrea Echague, Imre Meije (dames voetbal), Nighel de Jong, Patrick Sluman, Sam Wanyama (schermen). Dit met coaches Linda Klaver (judo), Paul Venneker (voetbal) en Marijn de Jong (schermen) en begeleiders Pascale de Hoogh en Paul Bollen (Alkmaar Sport).

Meer berichten