Kunstmanifestatie De Verbinding op Schermereiland

  Nieuws
(Afbeelding: aangeleverd)
(Afbeelding: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Rond het pontje over het kanaal, tussen het Schermereiland en de Alkmaarse binnenstad staan 8, 15 en 22 september drie culturele zaterdagen op het programma. Elke zaterdag staat een andere kunstvorm centraal: 8 september wordt er geschilderd (aan de beide oevers van het Noord-Hollands kanaal), 15 september draait het om fotografie en 22 september staat in het teken van poëzie.
Kunstenaars maken samen met de bewoners van het Schermereiland op die dagen kunst. Ze geven workshops maar maken tevens hun eigen kunst: fotograferen of schilderen het eiland en de bewoners of schrijven er gedichten over. Ook de kinderen van basisschool De Zes Wielen doen mee. Ze maken per groep samen met de kunstdocenten hun mooiste kunstwerken. Die worden op het eiland en het pontje tentoongesteld en officieel onthuld door wethouders van de gemeente Alkmaar. Voor alle overige jeugd is er eveneens van alles te doen op het eiland. Zo is er een theatervoorstelling en verzorgt Straatgeluid een workshop drone-vliegen voor kinderen.
Verder zijn er museumstraten op het eiland. Bewoners van die straten hangen of zetten op de zaterdagen hun mooiste of meest geliefde kunstwerk voor het raam. Zaterdag 22 september is er een extra gedichtenroute: langs de eilandswal hangen levensgrote banieren met daarop gedichten over het eiland en het pontje, speciaal geschreven door bekende dichters voor dit project; een ode aan het Schermereiland. De activiteiten worden omringd door muziek, uitgevoerd door professionele muzikanten en amateurs: van rap en volkszang tot en met klassiek.

Fotowedstrijd

Vanzelfsprekend is meedoen, kijken, luisteren en genieten niet alleen voor de bewoners van het Schermereiland. Ook anderen zijn van harte uitgenodigd om van deze kunstdagen te genieten. Ook is een fotowedstrijd waaraan iedereen mee kan doen. Maak verrassende foto’s van het Schermereiland, stuur ze in en draag bij aan een unieke kijk in de wijk. Foto's kunnen nu al worden ingestuurd via info@deverbindingalkmaar.nl. Meedoen aan de schilder-, fotografie- of poëzieworkshop? Aanmelden kan eveneens via dit mailadres. Na afloop van elke zaterdag is er een feestelijke afsluiting in buurthuis De Wachter, met muziek en tentoonstellingen.
'De Verbinding' is een initiatief van Buurthuis De Wachter, haar vrijwilligers, bewoners van Het Schermereiland en kunstenaars. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.deverbindingalkmaar.nl, de Facebooko of Instagrampagina of mail naar info@deverbindingalkmaar.nl.

Meer berichten