AZ blijft koploper na tweede zege

  Nieuws

EMMEN - Een week na de 5-0 tegen NAC Breda heeft AZ ook in zijn tweede duel van het seizoen een ruime zege geboekt. Bij promovendus FC Emmen werd met 4-1 gewonnen.
Boadu schoot AZ op voorsprong uit een voorzet van Seuntjens, waarna Emmen snel op 1-1 kwam dankzij Bakker, die intikte uit een door Veendorp verlengde corner. Ouwejan (pegel) en Idrissi (rebound na een gestopt schot van Seuntjens) tilden de score naar 3-1. De lat voorkwam dat Bijl voor rust de spanning terugbracht.
Doelman Bizot hield AZ na een uur op de been bij schoten van Bijl en Jansen. Ook AZ'er Koopmeiners deed een poging van afstand (over), waarna Idrissi met zijn tweede doelpunt de wedstrijd besliste.
"We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar desondanks hebben we vier goals gemaakt", aldus Oussama Idrissi, die met twee goals een belangrijk aandeel had in de Alkmaarse zege. "Het begon als een vechtwedstrijd waarin het fifty-fifty was. Dat is niets voor ons, wij willen dominant en attractief voetbal spelen. Maar we hebben wel op de juiste momenten toegeslagen."
Zondagmiddag 26 augustus om 16.45 uur speelt AZ thuis tegen Vitesse.

Meer berichten