AZ thuis niet langs Vitesse

  Nieuws

ALKMAAR - Vitesse heeft AZ van de derde zege van het seizoen afgehouden. Ondanks een flink aantal kansen voor beide ploegen werd in het AFAS-Stadion niet gescoord: 0-0.
Zoals verwacht had AZ meer balbezit, maar de kansenverhouding was fiftyfifty. De eerste was voor Til, maar de Arnhemse keeper Eduardo redde en keerde ook de rebound van Seuntjens. Na een poging van Idrissi kreeg Vitesse drie kansen, maar Linssen (boogbal en te slap schot) en Clarke-Salter (kopbal) hadden het vizier niet op scherp staan. Ook na rust waren de eerste kansen voor AZ (Vlaar en Boadu) en stichtte Vitesse gevaar via Linssen en Clarke-Salter. In het laatste kwartier drong AZ aan, maar Vlaar, Johnsen en Til bleven missen.
Verdediger Ron Vlaar was achterin de rots in de branding in de Alkmaarse verdediging. "We spelen elke wedstrijd om te winnen en dat is vandaag niet gelukt. We waren elkaar echt aan het bestrijden en hebben beide kansen gehad. Misschien is het een logische 0-0." AZ staat met zeven punten uit drie wedstrijden tweede, achter PSV dat als enige ploeg nog geen enkel punt liet liggen. Zondag 2 september speelt AZ in Almelo tegen Heracles.

Meer berichten