'Kijken in een andere keuken inspireert!' - Kennis delen en samenwerken tijdens derde editie SAMSAM

  Nieuws
Kennis delen en samenwerken tijdens derde editie SAMSAM. (Foto: aangeleverd)
Kennis delen en samenwerken tijdens derde editie SAMSAM. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

CRUQUIUS - Zet tweehonderd professionals van verschillende organisaties uit de gehandicaptenzorg bij elkaar en binnen no time bruist het van de boeiende gesprekken. En dat is precies de bedoeling van congres SAMSAM, waar medewerkers van De Hartekamp Groep, Stichting Philadelphia Zorg, Stichting Ons Tweede Thuis, Stichting SIG en SEIN elkaar ontmoeten. De Cruquishoeve van SEIN in Cruquius vormde dinsdag 18 september het decor voor een middag en avond vol workshops, kennisdeling en inspiratie. Ingrid Verbeek van Stichting Philadelphia Zorg kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst: "Het was superleuk en inspirerend."

De organisatie van SAMSAM - met als thema 'Versterken door samen te werken' - was dit jaar in handen van Stichting Philadelphia Zorg en SEIN. "VBZ is de overkoepelende organisatie die drie jaar geleden het initiatief van SAMSAM nam", vervolgt Ingrid, die namens Philadelphia in de organisatie zat. "Het congres heeft als doel om meer samen te werken en van elkaar te leren. Dat werkt ook echt, want ik heb meteen waardevolle contacten gelegd. Zo sprak ik bijvoorbeeld iemand van De Hartekamp Groep. Zij hebben een crisis-interventieteam dus voor meer informatie weet ik precies waar ik moet zijn. Ook werkt een andere organisatie weer met een robot om cliënten om de zelfstandigheid te vergroten. Voor cliënten die meer op hun privacy gesteld zijn, is dit erg prettig; zo wandelt er niet steeds een medewerker de kamer binnen. Een kijkje in een andere keuken nemen inspireert!"

Deelnemende cliënten
Fabiënne Butijn, begeleider bij Stichting Philadelphia Zorg over SAMSAM. "Vooral de workshop 'Inspirerend Samenwerken' vond ik interessant. We moesten samen een moodboard maken en voor je het weet deel je verhalen en krijg je waardevolle tips en tricks. Ik vond het ook goed om te zien dat cliënten van SEIN een actieve rol hadden. Ze brachten bijvoorbeeld bezoekers op het grote terrein van Sein per fiets naar de diverse onderdelen."

Meer berichten