Dag & Dauw-On Tour in Alkmaar-Zuid

  Nieuws

ALKMAAR - Na het fantastische succes van Dag & Dauw-centrum bundelen Artiance Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard hun krachten voor de Dag & Dauw-on Tour: culturele programmering in de wijk voor en door senioren. De invulling wordt verzorgd door een lokaal programmateam dat op dit moment uit vijf betrokken senioren bestaat. De feestelijke opening is maandag 10 april bij ontmoetingscentrum De Palatijn.
Het initiatief verbindt kunst en cultuur en het dagelijkse leven in wijken en buurten aan elkaar. De wens is om culturele programmering van goede kwaliteit in verschillende Alkmaarse wijken aan te bieden en meer senioren te activeren en te inspireren om mee te doen. Alkmaar Zuid is de eerste wijk waar Dag & Dauw-On Tour gaat. "Het is vooral belangrijk dag wij kunst en cultuur brengen naar bewoners die minder mobiel zijn", aldus Paulien Bindels van stichting NIKO. In samenwerking met die stichting vinden meerdere edities van Dag & Dauw-On Tour plaats in ontmoetingscentrum De Palatijn.

Alkmaar van Vroeger

De eerste editie van Dag & Dauw-On Tour wordt maandag 10 april om 14.00 uur feestelijke geopend door wethouder Anjo van de Ven. 'Films over Alkmaar van Vroeger' wordt verzorgd door het Regionaal Archief Alkmaar. Bezoekers worden op lichtvoetige wijze meegenomen in de geschiedenis van de stad. Na een korte inleiding, waarin wordt ingegaan op de ontwikkeling van Alkmaar, met nadruk op Overdie, wordt een aantal leuke films vertoond over Alkmaar in het verleden. Een van de films, 'Hoe Rochdale bouwt 1929-1931', laat op gedetailleerde wijze zien hoe de Alkmaarse woonwijk Rochdale in opdracht van woningbouwvereniging Rochdale tot stand kwam. Van bouwtekeningen tot aankoop van de bouwgrond, het bouwrijp maken van het bouwterrein, de bouw zelf en de bewoning. Maker van de film is P. van der List, de architect van deze woonwijk. Hij was in die tijd een verwoed amateurfilmer.
Vervolgedities van Dag & Dauw-On Tour worden georganiseerd op 24 april, 8 mei en 22 mei. Alle culturele middagen zijn bij ontmoetingscentrum De Palatijn en beginnen om 14.00 uur. Deelname kost €5,- inclusief een kopje koffie of thee. Reserveren is gewenst: mail naar reserveren@artiance.nl of bel 072-5404335.

Meer berichten