'Er valt veel meer te bereiken' - O.V.V. Animo ambieert het hoogste

  Nieuws

ALKMAAR - Plezier in het voetbal staat voorop bij de nieuwe opleiding voetbalvereniging O.V.V. Animo die Alkmaar rijk is. Volgens initiatiefnemer René van der Schee kan er meer uit het potentieel van talentvolle voetballers gehaald worden mits ze een goede begeleiding krijgen. "Te vaak zie ik goede spelers die op een te laag niveau spelen. Eeuwig zonde, omdat ik er van overtuigd ben dat er veel meer te bereiken valt. Grootste voorwaarde is echter wel dat spelers het vooral zelf moeten willen."
Van der Schee weet waar hij het over heeft. Zo trainde hij in het verleden jeugdteams van Sint-Boys en geeft hij momenteel trainingen bij Sint Adelbert. Hoewel hij zelf nooit het allerhoogste niveau haalde, speelde hij wel met het toenmalige A.V.V. Animo tegen nationale en internationale tegenstanders. "Mijn oude club uit Amsterdam staat qua clubkleuren model voor het nieuwe O.V.V. Animo. Rood en zwart met een witte broek. Daarnaast vormen de normen en waarden die ik toen leerde de rode draad voor mijn eigen club."

Terrein

Speellocatie van de vereniging wordt 't Lood, waar onlangs ruimte vrij kwam. Van der Schee: "Ik zocht naar een mooie locatie voor de club en bij Flamingo's kreeg ik gelijk positieve respons van de voorzitter. Zij beschikken namelijk over een terrein wat veel te groot voor hen alleen is en kunnen daarnaast geen jeugdafdeling meer op poten krijgen. In die vraag kunnen wij voorzien, daar we juist willen opleiden tot 21 jaar. In het eerste jaar spelen we nog onder de vlag van Flamingo's en dus ook in hun shirt. Dat vind ik wel zo netjes, aangezien we van hen de ruimte krijgen om de vereniging op te starten."
Mogelijkheden

Voetballers die lid worden krijgen gericht training bij de club, licht Van der Schee toe. "We willen de jongens alle mogelijkheden bieden. Dat kan alleen als ze op een zo hoog mogelijk niveau spelen en het liefst heb ik dat ze uiteindelijk in het betaald voetbal belanden. Wij zijn al gestart met een belofteteam voor spelers die bij andere verenigingen zijn afgevallen of gestopt zijn. Onze insteek is om hen ook hoger op te willen brengen en hen in competitieverband te laten voetballen in Noord-Holland omdat er behoefte naar is." Naast wat oudere spelers, krijgen jongere leden onderricht met behulp van een 'spelervolgsysteem'. "Elke wedstrijd en training kijken we wat er goed en slecht gaat. Dat houden we bij om er vervolgens aan te werken. Aan de hand van video-opnamen laten we ook direct zien wat er beter kan. Op die manier bereiken spelers veel sneller een hoger niveau."
Normen

Wie bij O.V.V. Animo gaat spelen is verplicht het reglement van de club te ondertekenen, stelt Van der Schee. "Normen en waarden zijn voor ons ontzettend belangrijk. Dat geldt voor de spelers, maar dus ook voor de begeleiders en ouders of verzorgers. Schelden wordt bijvoorbeeld niet getolereerd evenals in discussie gaan met een scheidsrechter. Het is onze overtuiging dat je er als speler veel meer uit kunt halen als je je volledig focust. Randzaken horen daar gewoon niet bij."
Om te peilen wat het potentieel in de regio is, houdt O.V.V. Animo samen met Jonger Oranje zondag 24 april een talentendag van 9.30 tot 16.00 uur op 't Lood aan Loodpolderweg 2 in Alkmaar. Zie voor meer informatie: www.ovvanimo.nl.

Meer berichten