(Foto: Frits van Eck)

EK wielrennen in beeld

  Sport

ALKMAAR - Het EK wielrennen is woensdag 7 augustus goed begonnen voor de Nederlandse equipe. Op het gloednieuwe onderdeel ploegentijdrit voor gemengde teams werd direct een gouden medaille in de wacht gesleept. Oranje bleef Duitsland (+0.14) en Italië (+1.24) voor.

In de nieuw in het programma opgenomen tijdrit startten drie mannen en drie vrouwen per land. De trio's reden een ronde van 22,4 kilometer, die als eerste werd afgelegd door de mannen. Na de finish van de tweede man mochten de vrouwen weg. De tijd van de tweede renster telde uiteindelijk voor het eindresultaat.

Voor Nederland openden Bauke Mollema, Koen Bouwman en Ramon Sinkeldam de tijdrit. In de slotfase haakte Sinkeldam af, maar toch was Nederland halverwege al het snelst. Vervolgens maakten Floortje Mackaij, Riejanne Markus en Amy Pieters het keurig af en kon Nederland zich de eerste Europees kampioen op de gemengde ploegentijdrit noemen.

Shirin van Anrooij
Het was sowieso een goede dag voor Nederland, want eerder op de dag sleepte Shirin van Anrooij al de Europese titel bij de junior-vrouwen in de wacht. De renster was uiteraard dolgelukkig met de winst. "Ik kwam hier voor een plek bij de eerste tien en was heel benieuwd of ik de afstand aan kon. Ik reed nooit langer dan vijftien kilometer en deze tijdrit was maar liefst 22 kilometer lang. Toch ben ik niet op reserve gestart. Maar ik kreeg van bondscoach Loes Gunnewijk door dat het nog vijf kilometer was en toen wist ik dat ik nog een keer volle bak moest om alles te geven. Met drie kilometer hoorde ik dat er een medaille in zat en met een kilometer dat het om goud ging. Ik heb alles gegeven en ben zo blij dat het gelukt is te winnen."

Bij de junioren was er zilver en brons voor respectievelijk Lars Boven en Enzo Leijnse, die alleen de Italiaan Andrea Piccolo voor zich hoefden te dulden.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten