Zuur gelijkspel voor AZ in Odessa

  Sport

ODESSA- AZ heeft donderdagavond 8 augustus gelijkgespeeld tegen FC Mariupol. Het heenduel in Odessa eindigde ondanks maar liefst twintig doelpogingen zoals het begon: 0-0. De beslissende return in Alkmaar wordt donderdag 15 augustus vanaf 20.30 uur gespeeld.

AZ startte nagenoeg met dezelfde opstelling die zondag 4 augustus Fortuna Sittard versloeg. De enige wijziging: Yukinari Sugawara maakte plaats voor de weer fitte Jonas Svensson. AZ trof in het warme Odessa een stugge opponent, die vanuit een hechte 4-2-3-1-formatie opereerde. De thuisploeg vond het prima dat de bezoekers de controle direct stevig in handen namen. Zelf loerde FC Mariupol op snelle counters. Het dominante spel van AZ zorgde in de achttiende minuut voor de eerste grote kans: het harde schot van Calvin Stengs werd echter overgetikt door keeper Khudzhamov. Vlak voor rust was Thomas Ouwejan dicht bij de 0-1 met een vrije trap die net naast ging. Verder had de ploeg van Arne Slot moeite om openingen te vinden in de donkerblauwe muur die door de opponent was gemetseld. Het enige wapenfeit van de Oekraïners kwam voor rust op naam van Horbunov, die over schoot.

Kansen
In het tweede bedrijf zakte AZ in eerste instantie wat meer in, hopend om in de ruimte die daardoor ontstaat toe te kunnen slaan. Het was opnieuw Stengs die dicht bij een treffer was, maar opnieuw werd zijn schot gekeerd door de sluitpost. Bij de hoekschop die volgde zag Myron Boadu hoe zijn inzet door Horbunov voor de doellijn werd weggewerkt. Doelman Khudzhamov was na ruim een uur spelen ook degene die een treffer van Thomas Ouwejan voorkwam. Niet veel later stond deze uitblinker met handschoenen een treffer van Oussama Idrissi in de weg. In de slotfase zorgde het overwicht van AZ voor een goede kans van Boadu, die diepgestuurd werd. De inzet van de AZ-spits ging echter net voorlangs.

Return
En zo eindigde het duel doelpuntloos, ondanks twintig doelpogingen en een veldoverwicht van AZ. De Noord-Hollanders moeten het nu op eigen terrein afmaken. Bekijk hier de kaartverkoop en het voorprogramma voor de beslissende return op 15 augustus.

(Bron: AZ.nl)

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten