Dak AZ gedeeltelijk ingestort door storm

Sport
De ravage is enorm nadat een deel van het dak van het AZ-stadion door de storm naar beneden kwam.
De ravage is enorm nadat een deel van het dak van het AZ-stadion door de storm naar beneden kwam. (Foto: NH Nieuws)

ALKMAAR - Het dak van het AZ-stadion in Alkmaar is zaterdagmiddag 10 augustus gedeeltelijk ingestort als gevolg van de storm. Rond 17.30 uur kwamen de eerste meldingen binnen, onder meer van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Het deel van het dak dat is ingestort is boven de Molenaarstribune, recht tegenover de hoofdingang. Donderdag 15 augustus speelt AZ thuis tegen het Oekraïense FC Marioepol in de derde kwalificatieronde van de Europa League. Het is nog maar zeer de vraag of die wedstrijd gespeeld kan worden. Maandag 12 augustus staat een wedstrijd gepland tussen Jong AZ en Telstar.

"Voor zover je van een geluk kunt spreken, kun je hier van een geluk spreken", aldus algemeen directeur van AZ Robert Eenhoorn tijdens een in allerijl opgezette persconferentie naar aanleiding van het ingestorte dak. Daarmee doelt hij op het feit dat er geen slachtoffers zijn gevallen toen het dak naar beneden kwam zetten. "We hebben natuurlijk een groot probleem", vervolgt Eenhoorn. Volgens de algemeen directeur ligt de prioriteit bij het onderzoeken wat er precies gebeurd is. Ook zullen er volgens hem geen wedstrijden in het stadion plaatsvinden zolang de situatie niet veilig is. 

Supporters geschokt
"Dit is ongelooflijk", zegt voorzitter Matthijs Keuning van Supportersbeweging Victoria Alkmaar tegen de collega's van NH, nieuwspartner van Rodi Media. "Ik moet het nog even laten bezinken." Keuning vraagt zich af wat de consequenties zijn voor de rest van het seizoen van 'zijn' club. "Hier ligt geen draaiboek voor klaar. Dit gaat veel gevolgen hebben voor de club, denk ik."

(Bron: NH, nieuwspartner van Rodi Media)