Oranje in een treintje aan kop bij de vrouwen elite.
Oranje in een treintje aan kop bij de vrouwen elite. ((Foto: Frits van Eck))

Italië en Nederland hoofdrolspelers dag vier EK

  Sport

ALKMAAR – Alberto Dainese (beloften) en Amy Pieters (elite-vrouwen) waren de winnaars van de voorlaatste dag van het EK wielrennen in Alkmaar. Daarmee blijven Nederland en Italie hoofdrolspelers op dit Europees kampioenschap op de weg.

De wedstrijd voor de vrouwen heeft een zege opgeleverd voor Amy Pieters. Ze was de snelste van een kopgroep van drie. De Italiaanse Elena Cecchini sprintte naar zilver, Lisa Klein werd derde. Achter de koploopsters werden Lorena Wiebes en Kirsten Wild respectievelijk vierde en zesde. Het was alweer de vijfde gouden medaille voor de Nederlandse wegselectie op dit EK.

Na zeventig kilometer reden Amy Pieters, Elena Cecchini en Lisa Klein weg. Ze wisten ruim twee minuten voorsprong bijeen te rijden. Nederland ging in de achtervolging en bracht de marge terug tot een minuut. Maar toen de rensters van bondscoach Loes Gunnewijk van kop af gingen, liep de voorsprong weer snel op.

'Geen spelletjes'
En dus was het aan Zwanenburgse Pieters om het af te maken in haar provincie Noord-Holland. "Natuurlijk geeft dat druk. Maar ik had onderweg gevoeld dat ik goed was en had het idee dat ik het af kon maken. Wel had ik gevraagd of de andere Nederlanders de druk wat konden opvoeren zodat die andere twee - die ploeggenoten zijn - geen spelletjes konden spelen. Door de voorsprong even iets geringer te maken. De sprint wilde ik graag vanuit de achterste positie ingaan, maar dat wilde Cecchini ook. Maar ik ging van mijn eigen kracht uit en kon het ook vanuit de tweede positie doen. Winnen moest gewoon. Ik had niet graag de anderen van Team NL laten weten dat ik tweede was geworden, het is eigenlijk voor ons momenteel vooral de eerste plaats die telt. Ik ben natuurlijk ook voor mezelf heel blij dat ik gewonnen heb."

Dainese
De Italiaan Alberto Dainese had daarvoor het goud gewonnen bij de beloften op het Europees Kampioenschap in Alkmaar. Niklas Larsen eindigde namens Denemarken als tweede, Ralt Arm uit Estland werd derde. Beste Nederlander werd Nils Eekhoff op de vijfde stek.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten