Expositie in Dorpskerk Grootschermer met Peter Stet.
Expositie in Dorpskerk Grootschermer met Peter Stet. Foto: aangeleverd

Expositie van Jan Scholtus en Peter Stet

zaterdag 7 augustus 11:00 - 17:00

Zaterdag 31 juli start de derde, en tevens laatste, expositie van deze zomer in de Dorpskerk Grootschermer. Dit keer exposeren Jan Scholtus en Peter Stet. De expositie wordt om 16.00 officieel geopend. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Jan Scholtus is een oud-dorpsgenoot en heeft al eerder in de dorpskerk geëxposeerd. Hij exposeert regelmatig met zijn portretten, waarbij hij de uitdaging zoekt in krijt, houtskool, olieverf, collage en gebruik van diverse materialen. Daarnaast maakt hij vrij werk met veelal “vissen” als thema. Na enkele succesvolle exposities met portretten, dit keer een expositie met vrij werk.

Peter Stet heeft zijn gehele werkzame leven gewerkt in de psychiatrie. Daarnaast ontwikkelde hij zijn interesse in kunst en ontdekte na zijn pensionering, als autodidact, dat boetseren in was zijn talent is. In nauwe samenwerking met de bronsgieter ontstaan beelden in brons van vogels en andere dieren.

De expositie duurt van 31 juli tot en met 29 augustus en is elke zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur, evenals de monumentale dorpskerk, vrij te bezichtigen aan het Zuideinde 5. De werken zijn te koop, een deel van de opbrengst is voor het onderhoud van de kerk. Op 21 en 22 augustus doet de Dorpskerk mee met de Schermer Kunstroute. Meer informatie op www.dorpskerkgrootschermer.nl

Locatie