Oprichting Ministerie van Alkmaarse Zaken.
Oprichting Ministerie van Alkmaarse Zaken. (Foto: Els Schipper)

Ministerie van Alkmaarse Zaken zoekt ministers

ALKMAAR - Karavaan richtte tijdens Kunst tot de Nacht het Ministerie van Alkmaarse Zaken op. In aanloop naar het zomerfestival, 30 mei tot en met 10 juni, wordt het ministerie ingezet om op vrolijke wijze (on)officieel onderzoek te doen naar wat Alkmaar zo Alkmaars maakt. Om dit te verwezenlijken is het Ministerie van Alkmaarse Zaken op zoek naar ministers.

Het thema van Karavaan Festival is Eigen Grond. In dit kader gaat het ministerie op zoek naar de Alkmaarse identiteit. Waar is Alkmaar trots op en wat maakt Alkmaar uniek? Het ministerie is uit op contact met mensen, bestuurders, verenigingen en instellingen. Via ministeriële besluiten kan het keurmerk 200% Alkmaars worden uitgedeeld. Het Ministerie zet handelsmissies op, promoot Alkmaarse export-producten, geeft ongevraagd advies over Alkmaarse zaken en ontwikkelt een Alkmaars volkslied.

Openbare etappes

Onder leiding van de Permanent Presiderend Voorzitter van het Ministerie van Alkmaarse Zaken: de Belgische theatermaker Brecht Hermans, gaat het ministerie in openbare etappes de straat op om reacties op te halen en discussies en gesprekken te voeren.

Flinke portie humor

Het Ministerie van Alkmaarse Zaken is dus op zoek naar Ministers. Ben jij de minister van verdachte gewoontes, de minister van vergeten geheimen of de minister van grensverleggende wijsheden of heb je een eigen voorstel voor jouw ministerspost? Heb je zin om je te bemoeien met het Ministerie van Alkmaarse Zaken, kun je tegen een flinke portie humor en woon je in gemeente Alkmaar of voelt je bijzonder verbonden aan Alkmaar? Meld je dan nu aan als minister bij Karavaan op info@karavaan.nl, ook voor meer informatie.

Zie: karavaan.nl/ministers

Meer berichten