(Foto: Erik Boschman)

Veiligere Melis Stokelaan dankzij tien portiekportiertjes

ALKMAAR - Tien portiekportiertjes zetten zich sinds eind september 2018 in om hun flat mooier, schoner en veiliger te maken. Met de plaatsing van een snelheidsmeter op de Melis Stokelaan werd woensdag 27 februari tegemoet gekomen aan het verzoek van de portiekportiertjes om hun leefomgeving veiliger te maken. Wethouder Marcel van Zon was aanwezig om samen met Stadswerk072 de snelheidsmeter te plaatsen. Tien jonge bewoners van de Vooruitgang flat aan de Melis Stokelaan vormen samen de portiekportiertjes. De jongeren stuurden onder meer een brief aan de gemeente Alkmaar met het verzoek om iets te doen aan de veel te hard rijdende auto's.

Wethouder Marcel van Zon: "Bij zo'n verzoek hoeven wij niet lang na te denken. Wij willen dat de gemeente Alkmaar een veilige omgeving biedt voor haar inwoners. Het idee is dat de snelheidsmeter de bewustwording van automobilisten over hun snelheid vergroot en dat zij vaart minderen zodat de kinderen zich veilig voelen en kunnen oversteken."

Zakken vol afval

De portiekportiertjes halen zij elke woensdag zakken vol afval op tijdens hun wekelijkse opschoonactie. Door wekelijks zichtbaar te zijn in de buurt en deze met elkaar op te ruimen, hopen zij de bewoners bewust te maken van en te betrekken bij het belang van een schone leefomgeving.

Fijnere woonomgeving

Marja van Huffel van trefpunt No Limit is een van de begeleiders van de portiekportiertjes: "Wij nodigen ook geregeld bedrijven en instanties uit om de portiekportiertjes bewust te maken van hoe er wordt gewerkt in de wijk en om te laten zien waar wij samen nog verbetering in aan kunnen brengen. Zo hopen wij samen met alle buurtbewoners in de toekomst een nog fijnere woonomgeving te kunnen creëren."

Meer berichten