(Foto: Jan Jong Fotografie)

Alkmaar: Super MKB-Vriendelijk

ALKMAAR - MKB'ers en Alkmaar gaan prima samen. Dat blijkt wel uit onderzoek van MKB-Nederland. Alkmaar is de MKB-Vriendelijkste gemeente van Noord-Holland en daarmee is de kaasstad terug bovenaan de ranglijst. In 2013 werd de gemeente nog tweede. Twee jaar geleden eindigde ze in de middenmoot en ging Beverwijk er met de prijs vandoor.

De tweede plek gaat deze editie naar Diemen, de derde naar Hoorn. "Ondernemers bieden banen, zorgen voor leefbare binnensteden en dorpskernen en voor bruisende bedrijventerreinen. Gemeenten hebben daarom de plicht het lokale bedrijfsleven te koesteren en hen te betrekken bij planvorming en economische thema's. MKB-Nederland wil gemeenten bewust maken van hoe ondernemers over hen denken", aldus Dirk de Bie, regiodirecteur MKB-Nederland.

Begrip voor ondernemers

Alkmaarse ondernemers zijn in het algemeen prima tevreden als het gaat om Communicatie en Beleid, Tevredenheid over de Dienstverlening en Lasten, al staat de gemeente op geen van deze pijlers op de eerste plek. Dat zijn respectievelijk Diemen (2x) en Beemster. Amsterdam heeft in Noord-Holland het beste Imago bij ondernemers buiten de eigen gemeente. Op alle bevraagde aspecten van dienstverlening krijgt Alkmaar een voldoende van ondernemers.

Bereikbaar

De gemeente is digitaal en telefonisch goed bereikbaar, de dienstverlening is snel genoeg, deskundig en betrouwbaar en er is begrip voor ondernemers. Het minst tevreden zijn ondernemers over kansen op aanbesteden en de snelheid van betalen.

Lokale MKB-Toets

"Alkmaar biedt volgens ondernemers goede ondersteuning bij overgang op duurzame energie", stipte De Bie aan bij de uitreiking donderdag 14 maart. "Wij zijn heel blij met deze prijs, aldus Pieter Dijkman, wethouder Economische Zaken. Dat mkb-ondernemers zelf ons hebben verkozen tot meest MKB-Vriendelijke gemeente zegt ons dat wij op de goede weg zijn." Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen.

Meer berichten