Arjan Erkel.
Arjan Erkel. ((Foto: aangeleverd))

Erkels Hoop in Cultuurkoepel

HEILOO - Hoe de ontvoerde Arjan Erkel zich 'ontgijzelde' met muziek van Jan Wilm Tolkamp. Muzikale vertelling van Arjan Erkel in de Cultuurkoepel.

In zijn muzikale vertelling neemt Arjan Erkel zijn publiek mee naar de wanhopige situatie die begon op 12 augustus 2002. Arjan is toen 607 dagen door moslimrebellen in Dagestan ontvoerd geweest tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen. Hij kwam vrij door tussenkomst van KGB veteranen op 11 april 2004. Hij vertelt niet alleen op boeiende wijze over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust om zijn ellende te doorstaan, maar ook vol humor over boksen met ontvoerders, omgaan met wapens en het geven van sekslessen aan zijn belagers.

Grote rol

Muziek speelt in de voorstelling een grote rol. Tijdens zijn vrijheidsberoving bood muziek Arjan van Erkel troost en steun. Nadat zijn ontvoerders het bekende nummer Oerendhard van de band Normaal fonetisch meezongen werd dit zijn lijflied. Niet voor niets begeleidt Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van Normaal, Arjan tijdens zijn lezing. Vrijdag 29 maart a.s. in de Cultuurkoepel Heiloo. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten: € 12,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl of bij de VVV op Landgoed Willibrordus.

Meer berichten