(Foto: aangeleverd)

Reisverhalen in De Alkenhorst

ALKMAAR- In Huis van de Wijk De Alkenhorst in De Hoef worden elke twee maanden verhalen verteld aan de hand van kwaliteit foto's. Het Wijksteunpunt wil hiermee een gelegenheid creëren voor wijkbewoners van Alkmaar West om hun foto's aan een groter publiek te laten zien ter informatie en inspiratie. Zondag 31 maart zijn bezoekers weer welkom van 14.00 tot 16.30 uur voor een inspirerende presentatie.

"Vanuit het Duitse wijnstadje Endingen maken we interessante dagtochten. Een reisverhaal met honderden prachtige foto's. Rond het Zwarte Woud vinden we tal van steden die een bezoek meer dan waard zijn. We bezoeken de pittoreske avond kerstmarkt van Gengenbach, de stad Freiburg met het oorspronkelijke oude centrum en het Rijn stadje Breisach met zijn gotische St. Stephan kathedraal. In de Franse Elzas maken we kennis met bezienswaardige steden, zoals de imposante hoofdstad Straatsburg, het middeleeuwse Riquewihr en het romantische Colmar. We zien veel natuurschoon rond Titisee, het Hexenloch, St. Blasien, Triberg en in het Glottertal het St. Peterklooster. Ook het Europapark met zijn 16 themagebieden, een circus- en ijs show was indrukwekkend", aldus een van de deelnemers. Er worden fotografen gevraagd voor reisverhalen op 29/9 en 24/11.

Toegang € 2.50 (incl. koffie/thee). 14.00 tot 16.30 uur. Schelfhoutlaan 4, De Hoef, Alkmaar. Info: voorzitter@dealkenhorst.nl.

Meer berichten