VakanieFUN.
VakanieFUN. ((Foto: Robert van der Eng))

VakantieFUN voor kwetsbare jongeren

ALKMAAR - Kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod of een GGZ-indicatie hebben, kunnen zich aanmelden voor VakantieFUN in sportcomplex De Meent Bauerfeind. Tijdens het programma sporten de jongeren de eerste vier weken (15 juli tot en met 8 augustus) van de zomervakantie op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag onder professionele begeleiding. VakantieFUN is een samenwerking tussen Stichting Sport-Z met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum.

Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Stichting Sport-Z is de afgelopen 3 jaar met succes deze uitdaging aangegaan om kinderen een mooi programma te bieden. Gezien het specifieke gedrag van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Vandaar dat er gewerkt wordt met kleine groepen en een centrale projectleider.

Programma

De deelnemers worden om 09:30 uur verwacht in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar en starten vanaf 10:00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch, start een sportief en creatief middagprogramma. Om 15:30 uur zijn de ouders welkom om samen met de kinderen na te genieten van de gezellige dag. Dit moment geeft de kinderen de gelegenheid om te laten zien en te vertellen wat ze allemaal beleefd hebben.

Meedoen

Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind aanmelden voor VakantieFUN via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Inschrijven kan tot 31 mei 2019. Na 2 weken krijgen inschrijvers te horen wanneer hun kind is ingedeeld. Vragen over VakantieFUN? Neem contact op met Hester Zwart via 06 52493264 of h.zwart@sport-z.org.

Meer berichten