Renée Smithuis.
Renée Smithuis. ((Foto: Roel Backaert))

Dus tóch een Rembrandt!

ALKMAAR - Wel of geen Rembrandt. Wie zich al jaren afvraagt of dat schilderij op zolder miljoenen waard is, kan zaterdag 6 april op de taxatiedag van het Stedelijk Museum Alkmaar. Bergense school-kenner Renée Smithuis en Arnold Ligthart, kunsthistoricus en voormalig kunstexpert bij Sotheby's zijn de experts die de kunstwerken op waarde schatten.

De experts taxeren kunst uit de periode 1800 tot heden en bezoekers mogen één werk meenemen. De taxatiedag vindt plaats in de foyer van het museum tussen 12.00 en 16.00 uur en is op inloop. ExpertsKunstverzamelaar Renée Smithuis is naast Bergense School-kenner en liefhebber, de samensteller van de tentoonstelling Piet van Wijngaerdt. Grondlegger van de Bergense School, nog tot en met 12 mei te zien in Stedelijk Museum Alkmaar. Smithuis is gespecialiseerd in het Nederlands expressionisme. Arnold Ligthart trad in 1997 in dienst als kunstexpert bij Sotheby's waar hij ruim 12 jaar werkzaam was. In 2009 startte hij zijn eigen kunsthandel, gespecialiseerd in schilderkunst uit de periode 19de tot en met 21ste eeuw.


Aanmelden kan tot en met 4 april via reserveren@museumalkmaar.nl. Eenmalige kosten voor het taxeren van het werk zijn € 7,50. Meer informatie via www.stedelijkmuseumalkmaar.nl.

Meer berichten