De Alkmaarse MOVERZ.
De Alkmaarse MOVERZ. ((Foto: Niels Katsma))

Alkmaarse 'moverz' brengen stad in beweging

ALKMAAR - Negen jongeren gaan aan de slag als MOVERZ in Alkmaar. Het doel van het project MOVERZ is om de stad in beweging te brengen door middel van sport. De movers begeleiden sportactiviteiten of organiseren zelf sportevenementen. De jongeren moeten zo een bijdrage leveren aan het sportieve karakter van de gemeente.

"Werken met kinderen geeft mij voldoening. In de bijeenkomsten heb ik geleerd hoe ik een training op kan zetten en hoe ik deze onder de aandacht breng. Nu geef ik bijna elke week tennisles aan kinderen. Dankzij dit project weet ik wat ik later wil worden en heb ik een bijbaan gevonden," aldus één van de deelnemers. Stichting Sport-Z organiseert het project in samenwerking met gemeente Alkmaar. Het project omvat een cursus waarin jongeren tussen de 14 en 23 jaar hun sportieve en organisatorische talenten ontdekken om andere jongeren te motiveren, inspireren en te betrekken bij (sportieve) activiteiten. De formule gaat uit van talent en zet in op persoonlijke ontwikkeling. Zo kunnen jongeren betaald worden ingezet bij sportieve activiteiten bij verenigingen, Stichting Sport-Z en Alkmaar Sport NV. De cursus wordt gegeven door coach Yalmard Kusten, gedrags- en lifestyle coach van onder meer sterren als Jeroen van der Boom, Buddy Vedder en Pip Pellens. Hij zal de jongeren coachen tijdens de cursus en in het natraject.

Informatiebijeenkomst

Maandag 8 april om 19.00 uur vind een informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerde jongeren bij Wijkcentrum De Eenhoorn (Verdronkenoord 44). Tijdens deze bijeenkomst krijgen de jongeren meer informatie over de inhoud van de cursus en kunnen zij kennismaken met de coach.

De gratis cursus start op maandag 15 april om 19.00 uur in De Eenhoorn. Aanmelden via www.moverzalkmaar.nl.

Meer berichten