Maandag gaan de poorten weer open van de drafbaan.
Maandag gaan de poorten weer open van de drafbaan. ((Foto: aangeleverd))

Matige start drafseizoen op Alkmaarse baan

ALKMAAR - Na een periode van drie maanden inactiviteit op de Alkmaarse drafbaan zet het bestuur van de Paardesportvereniging Vooruit komende maandag 8 april de poorten weer open voor de eerste meeting van dit jaar. Er volgen dan in de loop van het jaar nog elf maandagen en een zondag in oktober, waarop de liefhebbers van de paardensport de gang naar de Alkmaarderhout weer kunnen maken.

Het zal voor de vele liefhebbers in Noordholland een verademing zijn dat op de knusse baan de paarden weer hun rondjes maken en daarmee het gegeven dat ze niet alleen meer naar Wolvega hoeven te gaan. Maar zij zullen wel merken dat het best lastig wordt om fraai samengestelde programma's te maken. De recessie in de sport heeft zijn weerslag op het aantal in training zijnde paarden. Daarbij komt ook nog het probleem dat de overkoepelende organisatie de bijdrage aan het prijzengeld heeft moeten verlagen als gevolg van de tanende wedomzetten bij de wedorganisatie Runnersz. Ook op de Alkmaarse baan zijn als gevolg daarvan de te behalen winsommen licht gedaald. Het kan zo maar voorkomen dat het gedurende dit jaar nog lastig wordt om alle koersdagen te laten doorgaan. Gelukkig zijn de vaste regionale trainers weer van de partij en zijn ook doordrongen van de noodzaak om - wil de sport overleven - zij zeker Alkmaar een prominente plaats moeten gunnen.

Er zijn komende maandag acht draverijen waaronder gelukkig weer een monté-draverij. Er komen veel nieuwe namen aan de start, maar in de monté-koers zijn ook weer de vertrouwde namen te zien van Elma Alki, Beat it, Bizzi Tolli T en Bronco Boko. De eerste start is om 18.30 uur en de drafbaan is te vinden aan de Koning Willem-Alexanderlaan 4. Over veertien dagen op tweede paasdag komt het Megasprint spektakel weer terug en dan zijn alle kortebaanverenigingen te gast. Dat staat garant voor een geweldig programma!

Meer berichten