Scholieren Kardinaal de Jong zijn wel héél sportief.
Scholieren Kardinaal de Jong zijn wel héél sportief. ((Foto: Mike Bink fotografie))

Kardinaal de Jong héél sportief

ALKMAAR - 'Sportiefste basisschool van Nederland 2019'. Daar gaat het om bij de verkiezing van de KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), NOC*NSF en Special Heroes. De Alkmaarse Kardinaal de Jong school is doorgestoten tot de laatste vijf genomineerden. De finale is woensdag 10 april op sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De actieve inzet voor het creëren van een gezonde leefomgeving voor de kinderen van de school én alle bewoners uit de wijk heeft eraan bijgedragen dat de Kardinaal de Jong is genomineerd.

De scholen die gaan strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij leren hun leerlingen niet alleen goed leren bewegen, maar bieden ook de mogelijkheid kennis te maken met de sport- en bewegingscultuur rondom de school ter bevordering van een actieve en gezonde leefstijl en hebben dit in hun schoolbeleid vastgelegd.

"Wij zijn als gemeente Alkmaar heel trots op deze school. Zij profiteren optimaal van het sportbeleid wat wij faciliteren in de gemeente. Deze school grijpt de kansen met beide handen aan en weet ze zelf nog meer naar haar hand te zetten. De naam van de Kardinaal de Jong school kan onder andere al in verband worden gebracht met de combinatiefunctieregeling, JOGG, de brede school en ze werken veel samen met de buurtsportcoach. De nominatie is dus beslist een verdienste van de school zelf," aldus Pieter Dijkman, wethouder sport van de gemeente Alkmaar. De jury bezoekt de school van tevoren en scoort hen op diverse onderdelen. De winnaar wordt 10 april bekend gemaakt.

Meer berichten