Voorzitter Willem van Douwen.
Voorzitter Willem van Douwen. ((Foto: aangeleverd))

Ruim vijftigduizend bezoekers De Rekere

ALKMAAR - Wijkcentrum De Rekere in de Huiswaard heeft een turbulent jaar achter de rug met diverse initiatieven en veel activiteiten. Dat was in 2018 goed voor ruim vijftigduizend bezoekers. Met deze ontwikkelingen is de koers voor de komende jaren vormgegeven.

Voorzitter Willem van Douwen: "Ons huishoudboekje is op orde. Met de gemeente is constructief overleg over een jaarlijkse subsidie. Het huurbeleid is gebaseerd op een prijs per vierkante meter. Het aantal vrijwilligers is constant en de staf bestaat inmiddels uit drie medewerkers. Deze factoren maken dat we de lopende zaken kunnen uitvoeren en nieuwe ontwikkelingen oppakken."

"Naast bestuurlijke aanpassingen zijn ook op praktisch gebied veel veranderingen ingezet. Zo is het pand afgelopen jaar grondig opgeknapt. Het dak is waterdicht, alle rotte kozijnen opgeknapt en het houtwerk aan de buitenzijde geschilderd. Nagenoeg alle oude plafondplaten zijn vervangen, waarbij de oude TL-verlichting heeft plaatsgemaakt voor moderne Ledlampen. Tevens zijn de oude toiletgroepen op de eerste verdieping gemoderniseerd. Momenteel zijn we bezig met het creëren van een aparte biljartruimte. Daarna passen we de bar aan en richten we de buitenruimte opnieuw in."

"Ook op sociaal gebied is er veel gebeurd. Naast bestaande activiteiten als koetelen, bingo- en klaverjasbijeenkomsten en taallessen, introduceerden we afgelopen jaar de Max Mobiel, startte een proef met het Contactpunt en reed de PlusBus de eerste ritten. Met dit gevarieerde aanbod willen we onze naam als sociaal centrum waarmaken. Daarbij richten we ons op het welzijn in en om de wijk Huiswaard met als uitgangspunt het versterken van de sociale samenhang, bewonersondersteuning en ondersteuning van buurtinitiatieven."

Nieuwsgierig? Kom dan eens langs! En wie meer wil weten over De Rekere, kan het jaarverslag 2018 via de website www.derekere2.nl (Nieuws) inzien.

Meer berichten