Hoe vind jij dat de Kanaalzone eruit moet zien?
Hoe vind jij dat de Kanaalzone eruit moet zien? ((Foto: (Impressie: aangeleverd)))

Woontorens én groen? Wat vind jij?

ALKMAAR - De Kanaalzone in Alkmaar ondergaat de komende jaren een metamorfose. Heb jij een mening over hoe dit gebied er uit moet zien? Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) en de gemeente Alkmaar houden vrijdag 12 april een informatie- en discussiedag over de ontwikkeling van de Kanaalzone. De discussiedag bestaat uit twee delen, te weten een vaartocht in de ochtend, en in de middag een debat.

Met de Kanaalzone wordt bedoeld het deel van het Noordhollands Kanaal tussen de Vlotbrug bij Koedijk aan de noordkant en de Leegwaterbrug aan de zuidzijde, en de daaraan grenzende mogelijke bouwlocaties. Aan de plannen wordt bij de gemeente hard gewerkt. Tijdens de discussiedag wordt daar iets over verteld en met een aantal betrokkenen en deskundigen daarover gediscussieerd. Iedereen is daarbij welkom.

De vaartocht start om 10.30 uur vanaf het gebouw de Waterkant (voormalig RWS) aan de Kanaaldijk 301, en voert van noord naar zuid langs de diverse denkbare bouwlocaties. Aan de vaartocht kan door maximaal 80 personen worden deelgenomen. Aanmelding is noodzakelijk. Het debat vindt plaats vanaf 14.00 uur in het voormalige gebouw van de Holland Media Combinatie aan de Edisonweg 10. Daarbij is iedereen welkom. Het debat start met een interview met de wethouders Christian Braak en Paul Verbruggen, gevolgd door een gesprek met Bernadette Janssen, directeur van BVR Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling, het bureau dat door de gemeente Alkmaar is ingehuurd voor de stedenbouwkundige begeleiding van de Kanaalzone. Verder zijn er interviews plaatsvinden met ontwikkelaars, met betrokken ontwerpers, met vertegenwoordigers uit diverse maatschappelijk geledingen. De gesprekken worden geleid door Thijs Asselbergs, hoogleraar architectuur aan de TU in Delft.

Deelnamekosten voor de vaartocht inclusief een lunch zijn € 7,50 p.p. Aanmelding via info@aia-alkmaar.nl. De middagbijeenkomst start vanaf 13.30 uur. Het debat is voor iedereen vrij toegankelijk. Meer op www.aia-alkmaar.nl.

Meer berichten