Amber Kamminga.
Amber Kamminga. ((Foto: aangeleverd))

Podiumcafé De Brouwerij in teken van lied, dicht en cabaret

ALKMAAR - Podiumcafé De Brouwerij aan Kennemer­straatweg 16 heeft vrijdagavond 16 april vanaf 20.30 uur weer diverse optredens. Amber Kamminga brengt pakkende popsongs met het intieme karakter van countrymuziek en haar nieuwe single 'Name of Love'. De Alkmaarse Ellen Swanenburg de Veye presen­teert haar debuutbundel 'Welkom in mijn wereld'. Cabaretier Cortijn Tonkes speelt de voorstelling 'MIRO'.

Amber Kamminga betreedt als eerste het podium. Amber brengt eigen pretentieloze, pakkende popsongs met het intieme karakter van countrymuziek. Zij heeft zich laten inspireren door de moderne countrymuziek van Kelsea Ballerini, Taylor Swift en Kacey Musgraves. Haar muzikale reis bracht Amber al naar mooie plekken als Paradiso, De Vorstin, Patronaat, Sugarfactory, maar ook 3FM en Radio1. Na het optreden van Amber Kamminga presenteert de Alkmaarse Ellen Swanenburg de Veye haar debuutbundel 'Welkom in mij n wereld'. Ellen is beeldend kunstenaar en dichter. In al haar werk is haar vrolijke karakter terug te vinden. Ze schrijft korte verhalen en gedichten over het dagelijks leven, waarin ze haar eigen worstelingen met het leven met een kwinkslag benadert.

MIRO

Na een korte pauze speelt Cortijn Tonkes zijn persoonlijk cabaretvoorstelling 'MIRO'. Zijn voorstelling is eerlijk, beeldend en vooral humoristisch. Cortijn studeerde in 2015 af als uitvoerend theatermaker aan theateropleiding Selma Susanna. Een paar jaar eerder won hij op het Groninger Studenten Cabaret Festival, zowel de publieks- als de juryprijs. Als acteur speelde hij dit jaar in de toneelbewerking van Reservoir Dogs en maakt hij deel uit van theatergroep Hetze. Met MIRO zorgt Cortijn ervoor dat het publiek de hele avond op het puntje van hun stoel blijft zitten en geniet van een boeiende, muzikale en humoris­tische Salonavond.

De Salonavond begint om 20.30 uur, entree is € 7,50 en kaartverkoop is vanaf 19.30 aan de kassa van Podiumcafé De Brouwerij.

Meer berichten