Tijdens de voorstelling wordt een verjaardagsfeestje georganiseerd.
Tijdens de voorstelling wordt een verjaardagsfeestje georganiseerd. ((Foto: aangeleverd))

'De Verrassing' aan De Waterkant

ALKMAAR - 'De Verrassing' is een muziektheatervoorstelling voor mensen met dementie, hun en partner, kleinkind, hulpverlener, vriend en belangstellenden. Deze voorstelling wordt 25 april om 15.30 en om 20.30 uur gespeeld bij De Waterkant, Kanaaldijk 301 in Alkmaar.

In de voorstelling wordt een verjaardagsfeest georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Tijdens het feest ziet de bezoeker hoe een moeder maar vooral haar kinderen worstelen met dementie. Door de karakters van de dochter en zoon worden de vele kanten, confrontaties en veranderingen in de omgang met iemand met dementie belicht. Blijven ze toeschouwer of lukt het hen te verbinden door anders, meer gevoelsmatig te communiceren met elkaar en in het nu te stappen? De voorstelling laat verhalen, mooie momenten en emoties delen.

Positieve reacties

De voorstelling wordt gespeeld door ervaringsdeskundige acteurs die professioneel en/of persoonlijk zijn verbonden met mensen met dementie. De maker heeft met deze voorstelling de missie om alle betrokkenen bij de persoon met dementie . De overtuiging is dat spel en creativiteit de basis vormen voor contact en verbinding tussen mensen. Dit komt tot uiting in de vele positieve reacties na afloop van de voorstelling.

"Het heeft mij weer bewust gemaakt wat de kracht is van muziek, theater en spel en dat je daar altijd nu van kunt genieten samen!", aldus een medewerker in de PG zorg (35) . "Het was herkenbaar, ook al ken ik niemand met dementie. De ernst van deze ziekte kwam duidelijk naar voren, maar op een een ontroerende manier met humor. Goed van twee kanten belicht (dochter en zoon)", zegt een vierentwintigjarige student. "Voor het eerst heb ik samen met mijn moeder echt kunnen genieten. Wat een mooi moment, sinds mijn moeder de diagnose dementie heeft gekregen is dat niet eerder voorgekomen", meldt een dochter van moeder met dementie (62).

Tickets en info: www.dementiepodium.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten