Kaasmarktconcerten in Grote Kerk

Organist Nicholas Papadimitriou.
Organist Nicholas Papadimitriou. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR - Een serie gratis toegankelijke kaasmarktconcerten start vrijdag 3 mei. De Grote Kerk Alkmaar biedt podium aan (inter)nationale organisten.

Met de start van het kaasmarktseizoen is ook deze zomer een serie Kaasmarktconcerten in de Grote Kerk Alkmaar gepland. Tot en met vrijdag 13 september is de kerk elke vrijdag geopend voor publiek. Er worden op deze dagen om 12.00 uur en om 13.00 uur gratis toegankelijke concerten gegeven. De kaasmarktconcerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Beide historische orgels (het Van Hagerbeer/Schnitger en het Van Covelensorgel) worden tijdens de kaasmarktconcerten bespeeld. Vrijdag 3 mei is organist Nicholas Papadimitriou te beluisteren.

Programma

Nicholas Papadimitrio studeerde piano aan het Conservatorium van Athene en vervolgde deze met een orgelstudie. In 2009 volgde hij les aan het Conservatory's Department of Music Theory, waar hij cum laude afstudeerde. Hij werd in 2013 toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar hij orgel heeft gestudeerd bij Jacques van Oormerssen, Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Nicholas heeft op verschillende plekken opgetreden als Het Orgelpark en de Oude Kerk in Amsterdam en werkte samen met hedendaagse componisten als Nicolas Jaar. In januari 2018 werd hij benoemd tot organist en dirigent van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Amsterdam. Op 3 mei brengt hij werken van Mendelssohn, Bach en Buxtehude ten gehore, evenals een eigen improvisatie.

Zomeravondconcerten

In de Grote Kerk Alkmaar staat vanaf woensdag 10 juli eveneens wekelijks een serie Zomeravondconcerten op het programma. Meer informatie en kaartverkoopRaadpleeg www.grotekerkalkmaar.nl voor het complete programma. Voor zowel de kaasmarktconcerten als voor de zomeravondconcerten is een flyer beschikbaar, die onder andere verkrijgbaar is bij de Grote Kerk Alkmaar.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten