(Foto: Karin Jonkers)

Top 5 TAQA Theater De Vest maand mei

Op Hoop van Zegen – Bill van Dijk, Mariska van Kolck e.a.

Woensdag 1 mei, 20.15 uur

De oer-Hollandse musical 'Op Hoop van Zegen' is gebaseerd op het onverwoestbare stuk van Herman Heijermans. Sinds de première in 1900 is deze klassieker het meest gespeelde Nederlandse toneelstuk ter wereld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan de zee verloren, laat dan ook niemand onberoerd. In een zorgvuldige en nieuwe bewerking ontstaat indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk theater. Precies zoals Heijermans het bedoelde.

Toneelgroep Maastricht – Noem het maar liefde / Ilja Leonard Pfeijffer
Zaterdag 4 mei, 20.30 uur

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in deze gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti – New Orleans (gedeeltelijke reprise)

Woensdag 8 mei, 20.15 uurLeo Blokhuis, zangeres Ricky Koole en zanger Ivan Peroti nemen je mee naar New Orleans, de bakermat van muziekstijlen als jazz, rhythm & blues, soul, rock en cajun. Denk bijvoorbeeld aan Louis Armstrong, Dr. John, Allen Toussaint, Labelle, Fats Domino en The Meters. De stad is altijd een bruisende smeltkroes geweest van onder andere Franse, Spaanse, Afrikaanse en Haïtiaanse invloeden. En dat hoor je. Dankzij wandelende muziekencyclopedie Blokhuis steek je ook nog wat op.

Casablanca/Jibbe Willems - Stefan Rokebrand, Jamie Grant e.a.

Vrijdag 10 mei, 20.15 uur Een fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling, die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Over een tijd waarin mensen met bootjes uit Europa vluchtten, in een tijd waarin Europa juist toevluchtsoord is. 'Casablanca' als echo naar de toekomst, vol allesomvattende vragen en actuele dilemma's. Zes acteurs bereiden zich voor op het spelen van 'Casablanca', geïnspireerd op de Hollywood-klassieker. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending?

Frank Lammers, Strange Brew & gasten – Woodstock: One Night of Peace and Music

Woensdag 29 mei, 20.15 uurIn de zomer van 1969 bezochten bijna een half miljoen mensen Woodstock, het meest invloedrijke popfestival uit de muziekgeschiedenis met legendarische optredens en een uitzinnig publiek. Woodstock werd het hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren '60 en kreeg een belangrijke plaats in de wereldgeschiedenis. Precies vijftig jaar later neemt Frank Lammers ons mee naar de heilige grond in Bethel, New York, voor een uniek eerbetoon. Hij wordt bijgestaan door all-star band Strange Brew en Stephanie Struijk, Sandra van Nieuwland, Paul de Munnik, Pablo van der Poel (DeWolff), Yorick van Norden, Anne Soldaat en Dandelion.

Maak kans op twee vrijkaarten voor 'Casablanca' op vrijdag 10 mei

Beantwoord de volgende vraag: Noem twee bekende acteurs uit de film Casablanca uit 1942.

STUUR JE ANTWOORD NAAR MARKETING@TAQATHEATERDEVEST.NL

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten