Een werk van Aart Mudde.
Een werk van Aart Mudde. ((Foto: aangeleverd ))

Expositie in Sociëteit

ALKMAAR - Schilder Aart Mudde exposeert van 7 mei tot 8 juli in ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 te Alkmaar.

Voor de Sociëteit heeft Aart Mudde een expositie samengesteld uit abstracte werken met een sterk kleurgebruik, opgezet in meerdere lagen.

Over de expositie

"Wie langer kijkt zal merken dat de schilderijen gevoel bij je oproepen, je gedachten meenemen", vertelt Mudde. "Een schilderij van mij is pas klaar als ik merk dat ik er mijn gedachten in kan laten wegzakken."

Titels geeft Mudde niet aan zijn doeken. Dat leidt volgens hem af en stuurt de gedachten. "Tegenwoordig signeer ik mijn werk ook op de achterkant. Dat geeft de eigenaar de vrijheid te kiezen bij het ophangen van het schilderij. Boven, onder, horizontaal of verticaal kan een heel andere emotie oproepen."

Over de schilder

Aart Mudde (1951) is afgestudeerd als stedenbouwkundige bij de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit van Delft. Zijn kunstzinnige ontwikkeling heeft daar een impuls gekregen. Zijn schilderijen zijn daarbij geëvalueerd van realistisch, waarin zijn bouwkundige opleiding herkenbaar was, naar abstract werk waarbij gevoel en de sfeer belangrijker werden dan de juiste weergave.
Aart Mudde woont in Alkmaar. Naast schilderen heeft hij zich ontwikkeld als keramist.

Locatie

De expositie wordt gehouden van 7 mei tot 8 juli in ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 te Alkmaar. Openingstijden Sociëteit: maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 13.00 uur (óf als de deur open is voor activiteiten).

Meer berichten