Vaarexcursie Eilandspolder.
Vaarexcursie Eilandspolder. ((Foto: Ilse Miedema))

Weidevogels spotten vanuit de fluisterboot

DRIEHUIZEN - Vaar mee op de fluisterboot van Landschap Noord-Holland op alle zondagen in mei. Geniet van het voorjaar vanaf het water in het oer-Hollandse landschap van Eilandspolder, vlakbij Alkmaar. Een natuurgids begeleidt de vaartocht en vertelt de leukste weetjes over het gebied en over de vogels. Ook laat de gids je ervaren hoe het is om op trilveen te lopen.

Het is volop lente in Eilandspolder. Boven de weilanden maken de kieviten met hun spectaculaire buitelingen er een mooie show van. De grutto's zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen. Wie weet zie je ook de bruine kiekendief. Onderweg stap je uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar je allerlei zangvogels kunt zien en vooral horen.
Het is elke keer weer een verrassing wat je tegen komt in de natuur. Tip: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding en heb je een verrekijker, neem die dan mee, dan geniet je nog meer. De vaartocht is ook erg leuk voor kinderen. Wanneer: zondag 5 mei 2019 van 10:00 tot 12:00 uur; zondag 12 mei van 10:00 tot 12:00 uur; zondag 19 mei van 10:00 tot 12:00 uur en zondag 26 mei van 10:00 tot 12:00 uur. Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen. Reserveren: www.gaatumee.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten