Lezing over balletmuziek in bieb.
Lezing over balletmuziek in bieb. ((Foto: aangeleverd))

Balletmuziek in serie De Ochtenden

BERGEN - In de serie De Ochtenden neemt Fred Suring bezoekers mee in de wereld van de balletmuziek. Donderdag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur vertelt Fred enthousiast over balletmuziek in de bibliotheek in Bergen. Tijdens deze lezing wordt geluisterd naar veel muziek en is het nodige filmmateriaal te zien.

De lezing start met de barok aan het hof van Lodewijk de veertiende en de balletten van Lully. Fred besteedt aandacht aan de film 'Le roi danse' van Gérard Corbiau. Er volgt een reis naar Rusland om de grote componisten daar te beluisteren: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en Prokofjev. Vervolgens voert de reis terug naar Frankrijk om kennis te maken met Jacques Ibert en Eric Satie. Het wonderschone kasteeltje Chenonceau wordt bezocht om een kleine rondleiding te volgen en kennis te maken met Diane de Poitiers en het ballet wat dat opleverde. En Frédéric Chopin komt op bezoek.

Fred SuringFred is van huis uit fluitist en gaf zijn hele leven fluitlessen, eerst in Hoorn en Alkmaar en daarna aan Muziekschool Dijk & Waard te Heerhugowaard en Langedijk. Naast zijn fluitdocentschap is hij al jaren docent muziekgeschiedenis bij Cool, hij verzorgt daar lessen voor volwassenen en heeft inmiddels tientallen lezingen in Noord-Holland op zijn naam staan.

De Ochtenden

Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen organiseert regelmatig een programma voor senioren met als titel: De Ochtenden. Deze ochtenden, van 10.00 tot 12.00 uur, staan in het teken van cultuur en informatie, maar ook gezellig samenzijn en nieuwe mensen ontmoeten

Aanmelden

Ook kijken en luisteren? Wees van harte welkom op donderdag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen, Dreef 1. De toegang is € 5,- inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan via de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (betalen met pin).

Meer berichten