Vincent van Amsterdam.
Vincent van Amsterdam. ((Foto: aangeleverd))

Topsolisten in De Rijp

DE RIJP - Op woensdag 15 mei vindt aan de Rechtestraat 45 in De Rijp een concert onder de naam 'The Alchemy of Happiness' plaats. Aanvang 20.00 uur.

Het wordt een concert met topsolisten Tobias Borsboom (piano) en Pamela Smits (cello). Gastsolist is niemand minder dan accordeonist Vincent van Amsterdam. Op het programma staan werken van F. Liszt, A. Dvorak, Philip Glass, M. Bisschops J. Tavener en S. Rachmaninoff.

Vincent van Amsterdam bewandelt nieuwe paden als promotor van klassiek accordeon. Hij werd in 2016 winnaar van de Dutch Classical Talent Award en tijdens die gelegenheid werd hij omschreven als een echte en boeiende verhalenverteller. Samen met Borsboom en Smits draait de muziek om religie, spiritualiteit en het zoeken naar geluk. Aangrijpende muziek waarin een verlangen doorklinkt om schoonheid en waarheid uit te drukken. Volgens de organisator "een avond vol mystiek>".

Kaarten aan de kassa kosten € 15,-. Men kan ook reserveren via 06 15126536 of per mail naar strijkinstrumenten@hotmail.com

Meer berichten