(Foto: aangeleverd)

In volle vaart door de Oudorperpolder

OUDORP - Alkmaar Sport organiseert eerste pinksterdag (9 juni) de tweede editie van de Raadhuis Pinksterun. De run leidt de lopers van de 5 km, 10 km, Kinderun en business run dwars door de Oudorperpolder. Thema van de run is duurzaamheid.

"We hebben gekeken hoe we het thema duurzaamheid konden integreren in de run", aldus Marlou Zuurbier van Alkmaar Sport. "Dit jaar maken we dan ook geen gebruik van plastic drinkbekertjes op de waterpunten. Stadswerk 072 zorgt voor een afvalscheidingsstation op de start- en finishlocatie waar we het plastic wat we wel nog gebruiken inzamelen. Deelnemers aan de Kinderun ontvangen van Stadswerk 072 een pen die is gemaakt van hergebruikt plastic, zo worden ook zij zich bewust van het thema. Ook is er een samenwerking gestart met Love not Waste, waarbij een team wandelaars achter de lopers aan de route ontdoet van zwerfafval."

De inschrijving van de Pinksterun loopt flink in de pas. "We merkten vorig jaar dat veel mensen lang wachten met inschrijven. Dit jaar zien we ook weer een toename in het aantal aanmeldingen naarmate de datum nadert. Als er startbewijzen over zijn kan men zich ook op de dag zelf nog inschrijven." Aan het evenement werken inmiddels al 45 vrijwilligers mee, maar de organisatie roept mensen nog steeds op zich aan te melden. "Dit evenement draait met behulp van de inzet van al deze betrokken vrijwilligers. Maar ondanks dat we al veel mensen hebben weten te binden zijn we bijvoorbeeld nog op zoek naar wandelaars die met de Love not Waste organisatie afval willen ruimen." Wie interesse heeft kan zich aanmelden via info@pinksterun.nl.

InschrijvingInschrijven voor de RAADHUIS Pinksterun kan via www.raadhuispinksterun.nl. Deelname aan de Kidsrun (voor basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8) is € 2,-. Deelname aan de 5 km bedraagt € 8,- en aan de 10 km € 12,-. Een bedrijventeam, bestaande uit 8 renners, betaalt € 100,- voor de 5 km en € 150,- voor de 10 kilometer run. De start en finishlocatie is bij v.v. Kolping Boys, de run sluit af met een Pinksterfeest.

Meer berichten