Buiten zwemmen tijdens de Open Water Swim.
Buiten zwemmen tijdens de Open Water Swim. ((Foto: James Tourtellotte))

Zwemmend langs de molens Hoornse Vaart

ALKMAAR - Altijd al een keer zin om zwemmend de molens langs de Hoornse Vaart te bekijken? Doe dan mee aan de Open Water Swim Events van Alkmaar Sport. De Open Water Molen Swim vindt plaats op zaterdag zaterdag 29 juni. Woensdag 28 augustus staat het Bergen aan Zee Swim Event op het programma. Jong en oud kunnen deelnemen, maar een zwemdiploma is verplicht. Meedoen kost €14,50 waarvan €2,- wordt geschonken aan een goed doel.

Zwemmen is met fietsen en hardlopen een grote sport in Nederland. Evenement om naar toe te trainen zijn er nauwelijks. Daarom bedacht Eddy Bakker, manager Exploitaties Alkmaar Sport, een buitenevenement op zwemgebied. ''Daarnaast zien wij een trend dat mensen graag buiten in de vrije natuur willen sporten. Sporters nemen dan de wisselende weersomstandigheden voor lief. Het gaat de deelnemers vaak om een sportieve beleving die uniek is. Vooral het zwemmen langs de molens bij het Open Water Molen Swim geeft een prachtig plaatje." Muziek en entertainment moeten de dag nog meer kleur geven. Het Bergen aan Zee Swim Event is letterlijk zwemmen in de zee. De vrijwillige reddingsbrigade Bergen is bij beide evenementen aanwezig om de veiligheid te borgen. Na afloop van de evenementen ontvangen de deelnemers een certificaat en een medaille voor hun prestatie.

Meedoen? Schrijf je in via www.alkmaarsport.nl/openwaterswimevents. De opbrengst is gedeeltelijk voor Molenstichting Alkmaar en de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen.

Meer berichten