Hoogbouw naast Ringers, maar hoe hoog wordt het?
Hoogbouw naast Ringers, maar hoe hoog wordt het? ((Foto: aangeleverd))

Projectontwikkelaar BPD wacht op politiek

ALKMAAR - Dat er hoogbouw naast en achter de Ringersfabriek komt, staat vast. Maar hoe hoog het wordt, is nog onduidelijk. Een plan met flats van 70 meter hoog viel tijdens een raadsvergadering in maart bij een aantal fracties verkeerd. Zij willen de beslissing pas nemen als de - op dit moment ontwikkelde - visie voor woningsbouw langs de kanaaloevers, klaar is. Die visie moet er voor de zomer liggen en dus wacht BPD, gebiedsontwikkelaar van 'Het Ringerskwartier', op de politiek.

'Het project ligt al te lang stil'

"Voor ons is het wachten op de politiek. We waren met dit college akkoord over de plannen, maar de discussie laaide tijdens een raadsvergadering weer op. Daarom wachten we nu op de visie van de Kanaalzone. Die wordt begeleid door Bernadette Janssen van BVR Adviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling. Het bureau is door de gemeente Alkmaar ingehuurd voor de stedenbouwkundige begeleiding van het project Kanaalzone. Hopelijk wordt er nog voor de zomer een koop doorgehakt, want het project ligt al veel te lang stil. Ondertussen werken we diverse plannen uit zodat we straks snel kunnen schakelen. Hoe snel dat is? Ik verwacht dat we volgend voorjaar met de verkoop kunnen starten. De bouw kan dan eind 2020 starten en zal zo'n anderhalf tot twee jaar in beslag nemen."

Hoewel de politiek twijfelt over de hoogtes naast Ringers heeft erfgoedstichting Adapt - destijds opgericht om de Ringersfabriek te redden - minder moeite met hoogbouw rondom de Ringers Chocoladefabriek, zelfs niet als dat flink hoger zou worden dan de Grote Sint LaurensKerk.

Meer berichten